Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 20:10

Στον αέρα του διαδικτύου η ιστοσελίδα του Δήμου για προτάσεις φορέων και πολιτών για την κλιματική ουδετερότητα της Καλαμάτας

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Βασίλης Διονυσόπουλος Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Βασίλης Διονυσόπουλος

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 
Την ιστοσελίδα (mission.kalamata.gr) για τη διαβούλευση και το σχεδιασμό της στρατηγικής για την ανάδειξη της Καλαμάτας ως Κλιματικά Ουδέτερης Πόλης παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης. Φορείς και κάτοικοι μπορούν να υποβάλουν στην ιστοσελίδα τις προτάσεις τους μέχρι τη Δευτέρα 25 Οκτώβρη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο παρουσίαση των αποτελεσμάτων της διαβούλευσης και οι τελικοί θεματικοί άξονες της στρατηγικής…

Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος έκαναν θερμό κάλεσμα στους πολίτες και τους φορείς να λάβουν μέρος στη διαβούλευση και να καταθέσουν τις προτάσεις, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχικότητα είναι επιδίωξη της δημοτικής αρχής και βασικό κριτήριο της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων, η οποία θα γίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα των κλιματικά ουδέτερων πόλεων καλεί τους πολίτες να παρουσιάσουν τρόπους μέσω των οποίων θα φτάσουν την πόλη τους, την περιοχή τους στην Κλιματική Ουδετερότητα. Τόνισε ότι πρόκειται για δύσκολο και απαιτητικό στόχο, ταυτόχρονα όμως, όπως συνέχισε, και οραματικό. 

Μέσω της ιστοσελίδας, είπε ακόμη ο δήμαρχος, θα μπορούν όλοι, δημότες και φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις, τις ιδέες τους για τους επτά άξονες που έχουν τεθεί. Ανακοίνωσε, τέλος, ότι τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία περίπτερο όπου θα παρέχονται  πληροφορίες και θα κατατίθενται απόψεις.

Τέλος ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι ακόμη και αν η Καλαμάτα δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα των κλιματικά ουδέτερων πόλων θα έχει θέσει τις βάσεις ώστε να διεκδικήσει μελλοντικά νέα ευρωπαϊκά προγράμματα. 

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τους εφτά θεματικούς άξονες που προτείνει ο Δήμος για τη στρατηγική της Έξυπνης και Κλιματικά Ουδέτερης Καλαμάτας. Οι άξονες αυτοί είναι: Μεταφορές – Αστική Κινητικότητα, Κτήρια – Εγκαταστάσεις, Ενέργεια – Περιβάλλον, Πολεοδομικός σχεδιασμός & Αστικό περιβάλλον, Κυκλική οικονομία & διαχείριση αποβλήτων, Ανθεκτικότητα της πόλης και σχετικές υποδομές, Οικονομία & Κοινωνία. 

Ο αντιδήμαρχος κ. Μπασακίδης σημείωσε ότι μετά τις 25 Οκτώβρη, οπότε θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της διαβούλευσης στο Πνευματικό Κέντρο και θα οριστικοποιηθούν οι θεματικοί άξονες της στρατηγικής, θα ξεκινήσουν τα θεματικά εργαστήρια ανά άξονα. Τα θεματικά εργαστήρια, τέλος, θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε νέα διαβούλευση που θα προγραμματίζεται για τα τέλη Νοέμβρη. 

Η παρουσίαση της λειτουργίας της ιστοσελίδας έγινε από τον προϊστάμενο του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου, Βασίλη Διονυσόπουλο. 

Στ.Μ.