Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 11:20

Μικρά από την Kalamata Journal: Για τα δίδακτρα των καλλιτεχνικών σχολών της Φάρις

Γιώργος Σωφρονάς, Δημήτρης Οικονομάκος, Παντελής Δρούγας, Γιάννης Χριστόπουλος Γιώργος Σωφρονάς, Δημήτρης Οικονομάκος, Παντελής Δρούγας, Γιάννης Χριστόπουλος

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για μια ακόμη φορά τέθηκε το ζήτημα των απαγορευτικών διδάκτρων των καλλιτεχνικών σχολών της Φάρις για μια οικογένεια με χαμηλό εισόδημα. 

Το έβαλε πρώτος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος και ακολούθως έκαναν τις δικές τους παρατηρήσεις ο Γιώργος Σωφρονάς, από την παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη, που είναι και μέλος του Δ.Σ. της Φάρις και ο Γιάννης Χριστόπουλος, από την παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου, που είναι και διευθυντής του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου και τόνισε ότι γίνεται δέκτης παραπόνων γονέων μαθητών για το ύψος των διδάκτρων στις καλλιτεχνικές σχολές της Φάρις…

Οι δημοτικοί σύμβουλοι άγγιξαν ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, όχι μόνο για τις οικογένειες που δίνουν αγώνα να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις αλλά για την κοινωνία, η οποία χωρίς πολιτισμό και καλλιτεχνική εκπαίδευση και παιδεία κλείνει τους ορίζοντές της, αρρωσταίνει. 

Θα μπορούσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι να επανέλθουν για να γίνει μια πιο ουσιαστική συζήτηση. 

Και το ερώτημα που θα θέλαμε να μπει και να απαντηθεί είναι το που πηγαίνει το πολιτιστικό τέλος που πληρώνει κάθε νοικοκυριό με το λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ. Δεν θα έπρεπε το πολιτιστικό τέλος να επιδοτεί τα δίδακτρα των καλλιτεχνικών σχολών της Φάρις, ώστε να μπορεί το παιδί κάθε οικογένειας να πάει στο χορό, στη μουσική και στα εικαστικά;

Ο πρόεδρος της Φάρις, Παντελής Δρούγας, όταν μπήκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναγνώρισε ότι υπάρχει θέμα, είπε όμως ότι επί προεδρίας του, πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, έγινε μείωση των διδάκτρων. 

Επίσης ο πρόεδρος της Φάρις ανέφερε ότι για πολλές κατηγορίες οικογενειών ισχύουν μειώσεις στον τιμοκατάλογο των διδάκτρων. 

Επιπλέον ανέφερε ο κ. Δρούγας ότι εάν μια οικογένεια έχει οικονομικά θέματα η Φάρις αντιμετωπίζει την κάθε περίπτωση με κατανόηση και διάθεση υποστήριξης. 

Ετσι είναι όπως τα είπε ο πρόεδρος της Φάρις, όμως τίποτα δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα δίδακτρα είναι ακριβά ή πολύ ακριβά. 

Πρέπει η Φάρις και ο Δήμος να ασχοληθούν με προσοχή για να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να έχουν δυνατότητα όλες οι οικογένειες να στείλουν το παιδί τους στις καλλιτεχνικές σχολές. Ιδίως τη φετινή χρονιά, που τα νοικοκυριά έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστιες ανατιμήσεις στις τιμές των καυσίμων, της ηλεκτρικής ενέργειας και πολλών προϊόντων διατροφής και ευρείας κατανάλωσης. 

Στ.Μ.