Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 01:44

Τεχνικό σύμβουλο προσλαμβάνει το υπουργείο Υποδομών για τα κτηματολόγια στο Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη

Απόφαση ανάθεσης υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου,  ο οποίος θα αναλάβει την ολοκλήρωση των κτηματογραφήσεων και κτηματολογίων, υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής,  για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Σουληνάρι-Πύλος-Παράκαμψη Πύλου-Μεθώνη. Για την αμοιβή του Τεχνικού Συμβούλου δεσμεύτηκε προϋπολογισμός ύψους 172.360 ευρώ. Οι κτηματογραφήσεις και τα κτηματολόγια είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν ενόψει της επιλογής του παραχωρησιούχου του έργου, μέσα από τη διαδικασία του “ανταγωνιστικού διαλόγου”, ο οποίος καθυστερεί γιατί η ηγεσία του υπουργείου είχε ανακοινώσει ότι παραχωρησιούχος θα υπάρχει μέχρι το τέλος του 2021 και ήδη μετέθεσε το χρονικό όριο για το 2022…

Στην απόφαση του υπουργού κ. Καραμανλή σημειώνεται ότι η συνεργασία με τον Τεχνικό Σύμβουλο είναι αναγκαία για την υποβοήθηση της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων / Κατασκευή Δημοσίων Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης για τις εξής εργασίες: 

- Επικαιροποίηση και συμπλήρωση υφιστάμενων Κτηματογραφήσεων στα τμήματα Σουληνάρι – Πύλος και Πύλος - Μεθώνη

- Ολοκλήρωση Κτηματογράφησης στο τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος

- Σύνταξη Κτηματολογίων στα τμήματα Καλαμάτα – Ριζόμυλος, Σουληνάρι – Πύλος και Πύλος – Μεθώνη.

- Συλλογή και ψηφιοποίηση όλων των διατιθεμένων στοιχείων από τους εμπλεκόμενους φορείς (Διεύθυνση Απαλλοτριώσεων, Τοπογραφήσεων και Γεωπληροφορικής, Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμων και Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, τα κατά τόπους Κτηματολογικά Γραφεία, Υποθηκοφυλακεία, Κτηματικές Υπηρεσίες και Δασαρχεία, το εθνικό Κτηματολόγιο), σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες Μελέτες Οδοποιίας, Περιβαλλοντικές, Τεχνικών κ.ο.κ.

- Αεροφωτογράφηση και δημιουργία ορθοφωτοχαρτών για τη κήρυξη απαλλοτριωσεων επί αυτών.

- Υποβοήθηση της Δ25 στην έγκριση των κτηματολογίων.

Σημειώνεται ότι για την ανάθεση της σύμβασης παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου ο υπουργός αποφάσισε να γίνει διαπραγμάτευση με τους εξής οικονομικούς φορείς: Κουτρουμπής Αντώνιος, Ανυφαντής Βασίλης, GLA Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.