Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 02:50

Το βράδυ θα ανακοινώσει ο δήμαρχος Καλαμάτας τους αντιδημάρχους

ΜΕΤΑ ΤΗΝ  ΠΙΤΑ...
Πρώτα θα γλυκαθούν και μετά κάποιοι θα πικραθούν… Την πίτα τους θα φάνε το βράδυ οι δημοτικοί σύμβουλοι της Καλαμάτας, αλλά αμέσως μετά ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, θα πικράνει μερικούς, αυτούς που προσδοκούν ότι θα γίνουν αντιδήμαρχοι, αλλά θα μείνουν με την προσδοκία…

Στις οκτώ το βράδυ θα γίνει η κοπή της πίτας του Δημοτικού Συμβουλίου στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος». Συνήθως στην εκδήλωση προσέρχεται ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, που έχει στενή σχέση με το δήμαρχο Καλαμάτας.
Μετά θα ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο δήμαρχος θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του, όσον αφορά τους αντιδημάρχους και τους προέδρους και αντιπροέδρους των δημοτικών επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων.
Ο δήμαρχος είναι πάρα πολύ έμπειρος και χειρίζεται πάντα τα θέματα της επιλογής των συνεργατών του με σοβαρότητα. Στην πραγματικότητα λοιπόν κανείς δεν γνωρίζει ποιοι θα οριστούν αντιδήμαρχοι. Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας εκτιμούν ότι από τους έξι αντιδημάρχους θα παραμείνουν οι τέσσερις και θα αλλάξουν μόνο οι δύο. Από την άλλη, ο ίδιος ο δήμαρχος σχολίασε χθες ότι οι εκτιμήσεις που διαβάζει στις τοπικές εφημερίδες για τις αλλαγές που θα κάνει, μάλλον θα πέσουν έξω.
Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας θεωρούν ότι τα δύο καινούργια πρόσωπα μεταξύ των αντιδημάρχων ενδεχομένως θα είναι η Μαρία Οικονομάκου και ο Γιάννης Αδαμόπουλος. Η Μαρία Οικονομάκου ως αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και ο Γιάννης Αδαμόπουλος ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών. Τα πρόσωπα που, πάντα κατά τις εκτιμήσεις συμβούλων της πλειοψηφίας, ενδεχομένως δεν θα παραμείνουν αντιδήμαρχοι είναι ο Γιάννης Καμβυσίδης, που έτσι κι αλλιώς είναι αντιδήμαρχος Καθαριότητας επί τέσσερα συνεχή χρόνια και η Παναγιώτα Ντίντα, που είναι η νεότερη δημοτική σύμβουλος και έχει μακρά πορεία μπροστά της. Από την άλλη ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, έχει επανειλημμένως εκφραστεί με τους καλύτερους χαρακτηρισμούς για την Παναγιώτα Ντίντα και από την αρχή της τετραετίας ξεκαθάρισε ότι η δημοτική σύμβουλος θα απολαμβάνει της στήριξής του.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι που φέρεται ότι είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν αντιδήμαρχοι είναι ο Χρίστος Ριζάς, ο Δημήτρης Μπούχαλης, ο Ανδρέας Καραγιάννης και ο Θανάσης Ηλιόπουλος.
Στ.Μ.