Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 16:11

Απεργία των οικοδόμων και συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου

Γιάννης Μάρκου, Σταύρος Μάρκου και Βαγγέλης Δασκαλάκης Γιάννης Μάρκου, Σταύρος Μάρκου και Βαγγέλης Δασκαλάκης

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΕΡΓΙΑ
Δεν τους φτάνει η τεράστια ανεργία, έχουν και τις νέες μνημονιακές ρυθμίσεις, με τις οποίες, για να βγουν στη σύνταξη, πρέπει να δουλέψουν δύο επιπλέον χρόνια. Πρόκειται για τους οικοδόμους, οι οποίοι την Τετάρτη κατεβαίνουν σε πανελλαδική απεργία, ενώ στην Καλαμάτα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην…

…πλατεία 23ης Μαρτίου. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Σταύρος Μάρκου, ο γραμματέας Βαγγέλης Δασκαλάκης και το μέλος της διοίκησης Γιάννης Μάρκου, τόνισαν ότι οι οικοδόμοι δεν αστειεύονται και εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.
Ο Σταύρος Μάρκου σημείωσε πως η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη στις 11.00 το πρωί, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα του κλάδου του υπογράμμισε ότι η αναδουλειά είναι τεράστια και χαρακτηριστικά σημείωσε πως το 2000 ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ 200.000 οικοδόμοι, ενώ τώρα είναι μόλις 35.000, κάτι που φανερώνει το δραματικό πρόβλημα της ανεργίας. Επίσης, ο κ. Μάρκου ανέφερε πως οι μεγαλοκατασκευαστές δεν υπογράφουν την κλαδική σύμβαση εργασίας, με αποτέλεσμα το μεροκάματο να έχει πέσει στα 30 ευρώ, όταν πριν λίγο καιρό ήταν στα 50 με 60 ευρώ.
Τέλος, περιέγραψε την τρομερά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι οικοδόμοι, οι οποίοι ενώ δεν έχουν δουλειά, ενώ δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, υποχρεώνονται να πληρώνουν χαράτσια, φόρους, και ταυτόχρονα έχουν να σπουδάσουν παιδιά. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου τόνισε ότι αυτή η πολιτική συντρίβει τους εργαζόμενους, οι οποίοι οφείλουν να αντιδράσουν και να την ανατρέψουν.
Στ.Μ.