Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 20:41

Ο Β.Κοσμόπουλος ανήγγειλε ότι θα κάνει αυτό που δεν κάνει ο δήμαρχος για το ακίνητο της Σχολής Παπαφλέσσα

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 
Το συμφωνητικό που υπέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Ξυγκώρος, για την παραχώρηση του κτιρίου της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα για τη στέγαση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας όσο θα ανακατασκευάζεται το κτίριο της πρώην Νομαρχίας “θέτει το σπέρμα για τη μελλοντική αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ακινήτου”, τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Βασίλης Κοσμόπουλος. Στο συμφωνητικό αυτό δεν υπάρχει καμία αναφορά ότι ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι ο Δήμος Καλαμάτας, υπογράμμισε ο Βασίλης Κοσμόπουλος και ανακοίνωσε ότι “εξετάζουμε τις νομικές δυνατότητες που παρέχονται ώστε να προβούμε στην αμφισβήτηση αυτού του δεύτερου συμφωνητικού”. 

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, δήλωσε πως δεν έχει να πει κάτι γιατί τοποθετήθηκε επί του θέματος στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σχολίασε μόνο ότι το πρώτο συμφωνητικό, αυτό που υπέγραψε ο περιφερειάρχης μαζί του, αναφέρει ότι ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι ο Δήμος. 

Ωστόσο ο Βασίλης Κοσμόπουλος επέμεινε ότι το συμφωνητικό μεταξύ Περιφέρειας και Επιμελητηρίου όχι μόνο δεν κάνει καμία αναφορά ότι ιδιοκτήτης είναι ο Δήμος αλλά αντίθετα σημειώνεται σε αυτό ότι οι παρεμβάσεις που θα κάνει η Περιφέρεια στο κτίριο θα παραμείνουν “επ ωφελεία του ακινήτου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας”, καθώς επίσης ότι “οι μεταβολές και η οριστική διαμόρφωση” στο ακίνητο “θα αξιοποιηθούν στα πλαίσια της πρότασης αναπτυξιακού χαρακτήρα” για τη “Μεσογειακή Πόλη”, του Επιμελητηρίου, για τη αναζήτηση χρηματοδότησης της οποίας η Περιφέρεια τονίζει ότι θα συμβάλει. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σχολίασε ότι αντίστοιχη αναφορά δεν υπάρχει στο συμφωνητικό του περιφερειάρχη με τον δήμαρχος και διερωτήθηκε εάν δέχεται η δημοτική αρχή να γίνει ερήμην του Δήμου η αξιοποίηση του ακινήτου. 

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος τόνισε ότι ο ίδιος και η παράταξή του, όπως και ο Στάθης Σταματόπουλος τόνισε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, “δεν έχουμε καμία διάθεση αντιπαράθεσης ούτε με το Επιμελητήριο ούτε με την Περιφέρεια, αντίθετα συμφωνούμε απόλυτα στη συνεργασία” με την προϋπόθεση ότι στο συμφωνητικό θα αναγράφεται ότι ιδιοκτήτης είναι ο Δήμος και το Επιμελητήριο χρήστης. 

Σημειώνεται ότι και η Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, εξέφρασε τη άποψη ότι όχι απλά υπάρχει κίνδυνος για το Δήμο αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ακινήτου αλλά ότι η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει. 

Στ.Μ.