Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 22:27

Άρχισαν οι προγραφές στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη; - Έντονη αντίδραση του Μενέλαου Γερονικολού

Χθες ήταν ένα σχόλιο στο facebook του Γιάννη Μπουντρούκα, το οποίο κατά μία “μετάφραση” ουσιαστικά καλούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, όταν αναλάβει την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, να απομακρύνει στελέχη που δεν βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια το κόμμα αλλά σήμερα, που φαίνεται ότι ανακάμπτει, επιστρέφουν για να “πιάσουν στασίδι”. Σήμερα, μια δημοσιογραφική ανάλυση σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, η οποία επικαλέστηκε και πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ξηλώνει όλο το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Μεσσηνία και θα κρατήσει μόνο τον Παναγιώτη Αλευρά. Η δημοσιογραφική αυτή ανάλυση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μενέλαου Γερονικολού, μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση μιλά για “πολιτικό εκβιασμό” και σημειώνει ότι “όσοι θεωρούν ότι θα μετατρέψουν το Κίνημα και τη παράταξη σε «ΈΝΩΣΗ» φίλων και συγγενών είναι βαθιά νυχτωμένοι”...

Πιο συγκεκριμένα η δήλωση του Μενέλαου Γερονικολού έχει ως εξής: “Η «πεθερά» του πρωτοπαλίκαρου του Νίκου Ανδρουλάκη στη Μεσσηνία και ο …βαστάζος της, προαναγγέλλουν εκκαθαρίσεις στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του Νομού και βόλεμα των φίλων του υποψήφιου αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής. 
Ως υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας δηλώνω ευθέως ότι η πολιτική αλητεία και ο πολιτικός εκβιασμός που επιχειρείται δεν θα μείνουν αναπάντητα. 
Δηλώνω ευθέως, σε όσους τολμούν να σκεφτούν, ότι μπορούν να εκβιάσουν όσους έχουμε στηρίξει με το αίμα μας το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, ότι θα μας βρουν δυναμικά απέναντί τους. 
Οι χιλιάδες προοδευτικοί ψηφοφόροι που έβγαλαν πρώτο τον Γιώργο Παπανδρέου στη Μεσσηνία, να είναι όλοι βέβαιοι γι’ αυτό, θα τους δώσουν ηχηρή απάντηση.
Όσοι θεωρούν ότι θα μετατρέψουν το Κίνημα και τη παράταξη σε «ΈΝΩΣΗ» φίλων και συγγενών είναι βαθιά νυχτωμένοι”. 
Σε ό,τι αφορά το χθεσινό σχόλιο στο facebook του Γιάννη Μπουντρούκα, ο συνεργαζόμενος με την περιφερειακή αρχή, επικεφαλής της παράταξης που στηρίχθηκε από το ΚΙΝΑΛ, σημείωσε: 

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις, όπως του Γιώργου Πουλοκέφαλου, από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατέβηκε στις εκλογές με τον Γιώργο Δέδε, ο οποίος έγραψε συγκεκριμένα: “Σιγάν κρείττον του λαλείν " αγαπητέ Γιάννη !!! Σε ότι με αφορά θα πάρεις την απάντηση σου. Πρώτον : Μιλάς για Πασόκ , για μέλη και στελέχη του Πασόκ όταν εσύ ο ίδιος δεν είσαι Πασόκ όπως έχεις δηλώσει! Είσαι απλώς φίλος , έτσι δεν είναι ;; Δεύτερον : Η υποψηφιότητα σου δεν προέκυψε μετά από καμία συμμετοχική διαδικασία των μελών και στελεχών του Πασόκ της Πελοποννήσου ! Ήσουν φυτευτός άνωθεν χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συλλογική κομματική συζήτηση των τοπικών στελεχών και των κομματικών οργάνων της Πελοποννήσου! Ενας αλεξιπτωτιστής που ήρθε από το πουθενά! Όταν σε μία και μοναδική κομματική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη και στην οποία συμμετείχα, μας ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα σου χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία συζήτησης , διαχώρισα τη θέση μου και αποχώρησα γιατί δεν ήθελα να είμαι συμμέτοχος στο επιχειρούμενο φιάσκο της υποψηφιότητας!!! Όταν ήταν γνωστό ότι ο χώρος του Πασόκ τότε ήταν κατακερματισμένος και έπρεπε να έχουν προηγηθεί πολλές δημοκρατικές συμμετοχικές διαδικασίες μέσα στο Κίνημα μας και από εκεί να προκύψει ο υποψήφιος!!! Αυτό δεν έγινε και επομένως ο καθένας ήταν ελεύθερος να τραβήξει το δρόμο του! Για τη δική σου αποτυχία ας αναλάβει την ευθύνη αυτός που σε έφερε και σε έχρισε υποψήφιο!!! Τρίτον : Ήσουν ένας υποψήφιος που πέραν της Αρκαδίας λόγω της εμπλοκής σου στο Επιμελητήριο δεν είχες καμία κοινωνική αναφορά και δεν σε γνώριζε κανένας στην Πελοπόννησο! Επομένως η αποτυχία σου ήταν προδιαγεγραμμένη ! Γιατί έθεσες υποψηφιότητα όταν η πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών κομματικών στελεχών δεν ήταν μαζί σου ;;;; Και τέταρτον : Η υποψηφιότητα σου αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν μια φούσκα για το κίνημα μας , όταν βρέθηκες με έμμισθη θέση στη Περιφέρεια , δίπλα στον Περιφερειάρχη ως συνεργαζόμενος ! Άρα "μην ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη" και μην πηγαίνεις αγαπητέ Γιάννη γυρεύοντας γιατί το αφήγημα σου είναι για γέλια! Γιατί κάθε φορά που θα αναφέρεσαι στο ατυχές περιστατικό της υποψηφιότητας σου θα μου δίνεις το δικαίωμα να σου αντιλέγω " κοίτα ποιος μιλάει " !!!!!”

Επίσης αντίδραση με χαρακτηρισμούς υπήρξε και από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη, “Νέα Πελοπόννησος”. 

Στ.Μ.