Ο περιφερειάρχης είπε ότι ως δήμαρχος, για να ξεπεραστεί αυτή η διαφωνία, ανέθεσε σε γραφείο να ετοιμάσει σχετική μελέτη. Είπε συγκεκριμένα ο κ. Νίκας: “Εγώ ως δήμαρχος τότε, επειδή υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα διαφορετικής προσέγγισης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας, ανέθεσα τη μελέτη, που έδωσε το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα στα δικά μου χέρια έφτασε πριν από πέντε μέρες. Την έλαβε ο Δήμος και την έστειλε στην Περιφέρεια για να υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο”.
Επίσης ο περιφερειάρχης είπε ότι πρόκειται για θέμα αρμοδιότητας του Δήμου, σημειώνοντας συγκεκριμένα: “Το συγκεκριμένο σημείο είναι εντός σχεδίου. Όσοι έχουν ασκήσει διοίκηση γνωρίζουν τα των συντηρήσεων των εθνικών οδών σε ποιον ανήκουν, στην περιφέρεια ή στο Δήμο”.
Το θέμα έθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος, ο οποίος τόνισε ότι η οριστική λύση του προβλήματος δεν μπορεί να είναι ο φωτεινός σηματοδότησης και ζήτησε να κατασκευαστεί πεζογέφυρα. Ο περιφερειάρχης απάντησε ότι η πρόταση για πεζογέφυρα είναι “φωτοβολίδα”, γιατί δεν επαρκεί ο χώρος για να κατασκευαστεί ένα τέτοιο έργο.
Στ.Μ.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004