Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 21:00

Περισσότεροι από 100 οι μαθητές της Καλαμάτας που υποσιτίζονται!

Περισσότεροι από 100 οι μαθητές της Καλαμάτας που υποσιτίζονται!

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ
Περισσότεροι από εκατό μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Καλαμάτας πηγαίνουν στο μάθημα νηστικοί και χωρίς να έχουν χρήματα για να αγοράσουν κάτι να φάνε! Η Ένωση Γονέων Καλαμάτας συγκέντρωσε στοιχεία από τους διευθυντές των σχολείων…

...τα οποία δείχνουν και με επίσημο τρόπο πλέον ότι υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού των συγκεκριμένων μαθητών.
Το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Ευάγγελος Σιδερέας, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο, ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο, Δημήτρη Μανιάτη, και τον πρόεδρο της ΕΤΑΠ, Γιώργο Γκούμα, και ζήτησε τη βοήθεια των επαγγελματιών της Καλαμάτας που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να προσφέρεται σε αυτά τα παιδιά δωρεάν δεκατιανό.
Επίσης, όπως δήλωσε ο ίδιος στην «KalamataJournal», έχει ενημερώσει την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Υποστήριξης, Μαρία Οικονομάκου, αλλά και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Σαράντο Μαρινάκη, οι οποίοι από την πλευρά τους ετοιμάζουν παρέμβαση για τη φροντίδα των μαθητών που υποσιτίζονται.
Σε ό,τι αφορά την παρέμβαση του Επιμελητηρίου, ο Ευάγγελος Σιδερέας μας είπε ότι ο πρόεδρός του, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ, έδειξαν μεγάλη ευαισθησία και θα ενεργοποιηθούν ώστε τοπικές επιχειρήσεις να παρέχουν δωρεάν δεκατιανό στους μαθητές.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων τόνισε ότι επιβάλλεται να υπάρξει άμεση παρέμβαση για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την αντίδραση των υπεύθυνων του Δήμου και του Επιμελητηρίου.
Από την πλευρά του Επιμελητηρίου, σε ανακοίνωσή του για τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Σιδερέα, σημειώνεται: «Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μαθητές στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας και ιδιαίτερα το μείζον θέμα του υποσιτισμού. Από πλευράς Επιμελητηρίου εκφράστηκε η άποψη πως βλέπει με ευαισθησία το θέμα και υπήρξε δέσμευση ότι θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου».
Στ.Μ.