Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 18:40

Το Λιμενικό Ταμείο θα ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας σε ένα μήνα

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ
Σε ένα μήνα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, διαβεβαίωσε το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλης Αγγελάκας.

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος μετά τη συνάντησή του με τον κ. Αγγελάκα στην Τρίπολη. Πάντως εξακολουθεί να παραμένει αδιευκρίνιστο το τι θα απογίνουν οι περιοχές εκτός Δήμου Καλαμάτας, που σήμερα υποστηρίζονται από το κρατικό Λιμενικό Ταμείο αλλά αυτό θα καταστεί αδύνατο μόλις ξεκινήσει τη λειτουργία του Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας. Αυτό γιατί το κρατικό Λ.Τ. θα εκχωρήσει τις αρμοδιότητές του και την περιουσία του στο Δημοτικό Λ.Τ. και κατά συνέπεια δεν θα έχει καμία δυνατότητα να υποστηρίξει τις λιμενικές και αλιευτικές υποδομές στη Μάνη, την Τριφυλία, τη Μεσσήνη.
Ο δήμαρχος με τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης συζήτησαν και για τη διαχείριση των απορριμμάτων και όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής, ο κ. Αγγελάκας «υποσχέθηκε ότι θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ιδιαίτερα της διαχείρισης στον ενδιάμεσο χρόνο».