Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 14:41

Παραλογισμός στο Ασπρόχωμα - Ολική ανακατασκευή χωρίς να προηγηθεί τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου!

Στα παλιά της τα παπούτσια φαίνεται ότι γράφουν Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμος Καλαμάτας το ρυμοτομικό σχέδιο του Ασπροχώματος, αφού η πρώτη ανακοίνωσε την “ολική ανακατασκευή” της εθνικής οδού η οποία διασχίζει το Ασπρόχωμα, χωρίς πρώτα να τροποποιήσουν το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής! Το ρυμοτομικό προβλέπει τη πεζοδρόμηση του δρόμου και εφόσον η Περιφέρεια με το Δήμο έχουν σχεδιάσει την ολική ανακατασκευή του θα έπρεπε προηγουμένως να τροποποιήσουν το ρυμοτομικό. Έχει λοιπόν ο Δήμος προωθήσει μια τέτοια διαδικασία; Πως; Εχουν ενημερωθεί τα συλλογικά όργανα; Κάποια στιγμή στην Καλαμάτα, η οποία θέλει να γίνει περιβαλλοντικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη, θα πρέπει όλοι αυτοί οι πολεοδομικοί κανόνες να σταματήσουν να παραβιάζονται, ανάλογα με το τι θα του έρθει του όποιου δημάρχου ή περιφερειάρχη να πεζοδρομήσει, να μονοδρομήσει, να χτίσει κλπ…

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου σηειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη τη Δευτέρα “στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με αντικείμενο προγραμματιζόμενες παρεμβάσεις στον δρόμο στο Ασπρόχωμα της Καλαμάτας, από τον κόμβο Ζαφείρη μέχρι την γέφυρα του Αρι.

Στο μήκους περί τα 1.200 μέτρα τμήμα αυτό του εν λόγω εθνικού δρόμου σχεδιάζεται η κατασκευή νησίδας και φωτισμός σε αυτή, παράλληλα δε θα περιοριστεί σε ένα ίχνος ανά κατεύθυνση με διεύρυνση των πεζοδρομίων και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ενώ δίιχνος θα παραμείνει στο ύψος του κόμβου προς Μεσσήνη.

“ Δεν αφορά συντήρηση, αλλά ολική ανακατασκευή που περιλαμβάνει και την υπόβαση του δρόμου. Πρωταρχικός στόχος της παρέμβασης στο τμήμα αυτό του εθνικού δρόμου, για την οποία θα υπάρξει συνεργασία και με τον Δήμο Καλαμάτας, είναι η διασφάλιση των πεζών και η εξυπηρέτησή τους” τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας”.

Στ.Μ.