Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 23:11

Βασίλης Τζαμουράνης: Συζητάμε, έχω δηλώσει το ενδιαφέρον μου

Πέρασαν σχεδόν τέσσερις ώρες χωρίς να το καταλάβουμε! Συζήτηση δημοσιογράφων με τον Βασίλη Τζαμουράνη για τον πολιτισμό και τη Φάρις, για ταξίδια, για γαστρονομία, για πολλά θέματα τέλος πάντως, αλλά τα πιο ενδιαφέροντα, από δημοσιογραφικής τουλάχιστον άποψης, ήταν το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η συζήτηση μεταξύ παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για κοινή στάση απέναντι στα θέματα που συμφωνούν, για το αν υπάρχει προοπτική κοινής καθόδου στις εκλογές και για το αν ο ίδιος έχει λάβει τις αποφάσεις του για το ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί σε μια τέτοια εκλογική συνεργασία. Όπως πάρα πολύ ενδιαφέροντα ήταν όσα μας είπε ο Βασίλης Τζαμουράνης για τα μεγάλα, πρωτοποριακά στη χώρα εκείνα τα χρόνια, έργα που έγιναν από το Δήμο, ιδίως στην περίοδο της δημαρχοντίας του Σταύρου Μπένου αλλά όχι μόνο…

Ήταν το βράδυ της Τετάρτης και ο Βασίλης Τζαμουράνης, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, κάλεσε δημοσιογράφους στην “Κρήνη”, στη μαρίνα, για ένα κέρασμα για τη γιορτή του και για τη νέα χρονιά.

Οι συζητήσεις μεταξύ παρατάξεων της αντιπολίτευσης για μια κοινή αντιμετώπιση των θεμάτων για τα οποία συμφωνούν συνεχίζονται και απ’ ότι έδειξε ο Βασίλης Τζαμουράνης το κλίμα είναι θετικό. Σε αυτές τις συναντήσεις όμως φαίνεται ότι διερευνάται ή ακόμη και επιδιώκεται να βρεθούν οι όροι για να συμφωνηθεί μια ενδεχόμενη κοινή κάθοδος στις επόμενες εκλογές. Ο Βασίλης Τζαμουράνης δεν έκρυψε ότι ενδιαφέρεται να είναι ο επικεφαλής ενός τέτοιου πιθανού σχήματος συνεργασίας. Δεν είπε ότι εμμένει όμως εφόσον δημοσιοποιεί το ενδιαφέρον του δείχνει κάτι περισσότερο από επιθυμία. 

Πάντως η συζήτηση με τον Βασίλη Τζαμουράνη είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και όταν εξιστόρησε πως έγιναν μεγάλα έργα στην Καλαμάτα, πρωτόγνωρα για εκείνη την εποχή, δεδομένου ότι τα κατασκεύασε ο ίδιος ο Δήμος και όχι κάποια μεγάλη εξειδικευμένη κατασκευαστική εταιρία. Έργα όπως η κάλυψη τμημάτων του Νέδοντα χωρίς υποστηλώματα, τμήματα που σήμερα δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως αντίθετα συμβαίνει με το πιο παλιό τμήμα με τις κολώνες, που έχει προγραμματιστεί να “ξηλωθεί”, γιατί μειώνει επικίνδυνα την παροχετευτικότητα του νερού. Επίσης μας μίλησε για το έργο της Κεντρικής Αγοράς, για τη διάνοιξη της Νέας Εισόδου κ.ά

Φυσικά έγιναν και κάποιες αναφορές για έργα αυτής της περιόδου που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως το Ανοιχτό Θέατρο ή ο καινούργιος κεντρικός αγωγός υδροδότησης. 

Αυτές οι εξιστορήσεις που έκανε ο Βασίλης Τζαμουράνης σε αυτή τη συνάντηση ήταν κάτι πολύ εποικοδομητικό για έναν δημοσιογράφο. Τον ευχαριστούμε και χρόνια του πολλά!

Στ.Μ.