Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 10:05

“Γης Μαδιάμ” στο 6ο και το 4ο Γυμνάσιο - Έχουν εξασφανιστεί δεκάδες καρέκλες!

“Γης Μαδιάμ” στο 6ο και το 4ο Γυμνάσιο - Έχουν εξασφανιστεί δεκάδες καρέκλες!

Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν το πρωί οι διευθυντές του 6ου και του 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας. Πεταμένα θρανία και καρέκλες στα προαύλια των σχολείων από τους ορόφους των δύο σχολικών κτιρίων. Είναι μια υπόθεση που έχει δημιουργήσει μεγάλα ερωτήματα γιατί ιδιαίτερα στο 6ο Γυμνάσιο δεν βρέθηκαν από την Αστυνομία ίχνη παραβίασης για την είσοδο των δραστών στο κτίριο, ενώ έχουν εξαφανιστεί δεκάδες καρέκλες!...

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε νωρίς το πρωί και επισκέφθηκε τα σχολικά κτίρια για να συλλέξει στοιχεία προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή του 6ου Γυμνασίου, Δημήτρη Αραποστάθη, σημείωσε ότι στις τέσσερις αίθουσες του ορόφου του σχολικού κτιρίου όλα τα θρανία ήταν αναποδογυρισμένα, κάποια είχαν υποστεί ζημιές, ενώ καρέκλες δεν υπήρχαν καθόλου, βρέθηκαν 2-3 πεταμένες και σπασμένες στο προαύλιο, ενώ οι υπόλοιπες έχουν εξαφανιστεί.

Μια υπόθεση που γίνεται είναι μήπως οι καρέκλες έχουν μεταφερθεί στο γειτονικό υπό κατάληψη 4ο Λύκειο, κάτι που θα διαπιστωθεί όταν η κατάληψη τελειώσει. 

Επίσης η διεύθυνση του σχολείου υποθέτει μήπως οι καταστροφές που έγιναν ήταν στο πλαίσιο σχεδιασμού κατάληψης και του συγκεκριμένου Γυμνασίου, δεδομένου μάλιστα ότι σήμερα, νωρίς το πρωί, περίπου στις έξι, φαίνεται ότι κινήθηκαν στο χώρο κάποιοι νεαροί. 

Λόγω των καταστροφών και κυρίως της εξαφάνισης των καρεκλών η Γ’ Τάξη του 6ου Γυμνασίου δεν έκανε μάθημα σήμερα, όπως όμως μας είπε ο διευθυντής του Σχολείο, αύριο και η συγκεκριμένη Τάξη θα λειτουργήσει κανονικά.

Στ.Μ.