Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 19:45

Στην Αριστερά “που δεν θέλει να γίνεται τίποτα” φόρτωσε ο περιφερειάρχης τις αντιδράσεις για το μάστερ πλαν του λιμανιού

Στην Αριστερά “που δεν θέλει να γίνεται τίποτα” φόρτωσε ο περιφερειάρχης τις αντιδράσεις για το μάστερ πλαν του λιμανιού

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  
Αρνητικά γνωμοδότησε πριν από λίγο η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας. Η περιφερειακή αρχή ψήφισε υπέρ της μελέτης όμως οι αρνητικές ψήφοι της αντιπολίτευσης ήταν περισσότερες (19-21). Εντύπωση προκάλεσε η απόπειρα του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιάννη Μαλτέζου, να αποσύρει το θέμα, κάτι που απέτυχε από την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, υπερασπίστηκε το μάστερ πλαν του λιμανιού, ενώ προσπάθησε να διασπάσει τους πολίτες που κινητοποιούνται για την προστασία της φυσιογνωμίας του προλιμένα, υποστηρίζοντας ότι οι αντιδράσεις ξεκινούν “από μικρές ομάδες της αριστεράς που δεν θέλουν να γίνεται τίποτα”...

Επίσης ο περιφερειάρχης τόνισε ότι το μάστερ πλαν είναι έργο που το ξεκίνησε ο ίδιος ως δήμαρχος Καλαμάτας και έγινε σε συνεργασία τόσο με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο, στη συνέχεια, και με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας αναφερόμενος στα μεγάλα ζητήματα που έχουν προκαλέσει την αντίδραση πολιτών της Καλαμάτας, την ανέγερση κτιρίων στον αιγιαλό μπροστά στο πανελλήνιο και την “τσιμεντοποίηση” του μεγαλύτερου τμήματος του προλιμένα, είπε ότι αυτά είναι θέματα που θα εξεταστούν σε επόμενη φάση, όταν θα έρθει η ώρα εκπόνησης των σχετικών μελετών. 

Περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αλλά και εκπρόσωποι φορέων από την Καλαμάτα, τόνισαν σχετικά ότι το μάστερ πλαν είναι συγκεκριμένο, προβλέπει συγκεκριμένα τι κτίρια θα ανεγερθούν και ποια περιοχή θα “τσιμεντωθεί”, οπότε πρόκειται για άμεσο ζήτημα και όχι για θέμα που θα προκύψει κάποια στιγμή στο μέλλον για τη λήψη σχετικών αποφάσεων. 

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Καλαμάτας, Σταύρου Μπένου, ότι η πρόβλεψη του μάστερ πλαν για την ανέγερση κτιρίων στον αιγιαλό μπροστά στον αιγιαλό, αποτελεί “έγκλημα” ο περιφερειάρχης σχολίασε ότι “δεν συμφωνώ με τα υπερβολικά λόγια, για να μην πω τίποτα παραπάνω, του πρώην δημάρχου Καλαμάτας και συλλογικοτήτων”. 

Από τους φορείς τοποθετήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Μαρίστα Ορφανού από την Περιβαλλοντική-Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας, ο Γιώργος Καραμπάτος από τους Δρόμους της Ελιάς και η Φεβρωνία Εξακουστίδου από την Πρωτοβουλία Προοδευτικών Πολιτών Καλαμάτας. 

Στ.Μ.