Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 01:50

Ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Ξανθούλης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ

Ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Ξανθούλης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
Ένας δικός μας άνθρωπος, ο μουσικοσυνθέτης με τη μεγάλη δημιουργικότητα και την υψηλή ποιότητα, Νίκος Ξανθούλης, είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας…

Ο Νίκος Ξανθούλης στο παρελθόν είχε μια επιτυχημένη θητεία ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ενώ είναι παράλληλα διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά.
Αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕΚ στην πιο δύσκολη συγκυρία για το θέατρο, λόγω της μη χρηματοδότησής του. Είναι χαρακτηριστικό το ότι φέτος ανέβηκε μόνο παιδική παραγωγή. Από την άλλη, ξεκινά τώρα μια προσπάθεια ώστε το ΔΗΠΕΘΕΚ να γίνει πραγματικά περιφερειακό θέατρο και ήδη έχει συμφωνηθεί η διάθεση επιχορήγησης τόσο από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου όσο και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Φάρις, «Σ’ ένα περιβάλλον που καθορίζεται από το Mνημόνιο, το πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την έλλειψη χρηματοδοτικών πόρων, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, αξιοποιώντας τις υποδομές και την ιστορία του, καλείται να παίξει περιφερειακό ρόλο και να καθορίσει νέους στόχους. Η διεύρυνση των θεματικών πεδίων, των συνεργασιών με άλλους φορείς, καθώς και η έντονη παρουσία του στο χώρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι στόχοι άμεσης προτεραιότητας. Τα πρώτα βήματα έγιναν με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και την εκφρασμένη πρόθεση συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην προγραμματική σύμβαση λειτουργίας του Δη.Πε.Θε. Καλαμάτας. Σημείο αναφοράς αποτελεί και η επιλογή του Νίκου Ξανθούλη, ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θεάτρου της ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας, που επέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΑΡΙΣ στην πρώτη του συνεδρίαση του 2013.
Ευχαριστίες εκφράζονται προς όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία, σημαντικές προσωπικότητες του θεάτρου και ιδιαιτέρως στον κ. Αλέξανδρο Κολλιόπουλο, ο οποίος διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου την περίοδο 2008-2011».