Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 21:03

Προτεραιότητα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη Μεσσηνία η Ολυμπία Οδός

Προτεραιότητα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη Μεσσηνία η Ολυμπία Οδός

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Πρώτο μέλημα του Τέρενς Κουίκ, ως υπεύθυνου βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη Μεσσηνία, θα είναι η υπεράσπιση του αιτήματος για να ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός, να φτάσει δηλαδή μέχρι την Τσακώνα. Ο Τέρενς Κουίκ περιόδευσε σήμερα στην Καλαμάτα…

…και ειδικότερα επισκέφθηκε το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, τον αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, συμμετείχε σε σύσκεψη με στελέχη και φίλους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ πριν λίγο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Φαραί».
Ο βουλευτής Τέρενς Κουίκ ανέλαβε την ευθύνη της Μεσσηνίας με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου, μετά την αποχώρηση του βουλευτή Γιάννη Κουράκου που ήταν υπεύθυνος για το Νομό.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Τέρενς Κουίκ τόνισε ότι πρέπει οπωσδήποτε η Μεσσηνία να συνδεθεί με την Ολυμπία Οδό και να έχει μια σύγχρονη επικοινωνία με την Ηλεία και την Πάτρα, σημειώνοντας ότι αυτό το θέμα θα είναι στις προτεραιότητές του.
Η Καλαμάτα, είπε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κρίσης που αντιμετωπίζουν όλες οι υπόλοιπες πόλεις της χώρας, πρόσθεσε όμως ότι τα πηγαίνει καλά σε ό,τι αφορά την ένταξη έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα, υπονοώντας ότι αυτό οφείλεται σε παρεμβάσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Σημείωσε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έφτασε ο αυτοκινητόδρομος μέχρι την Καλαμάτα από την Τρίπολη, σημειώνοντας ότι αυτό κατέστη δυνατό με παρέμβαση του πρωθυπουργού. Είπε μάλιστα ότι τώρα πλέον το ταξίδι Αθήνα-Καλαμάτα είναι άνετο και ασφαλές, οπότε θα έρχεται συχνά στο Νομό, ενώ θα συστήνει στους Αθηναίους να έρχονται για τα Σαββατοκύριακα, εφόσον, όπως παρατήρησε, μπορούν ακόμη να καλύψουν το κόστος των καυσίμων.
Ακόμη ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από τη διαβεβαίωση που τόνισε ότι του έδωσε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ότι ο Δήμος δεν θα επιτρέψει να περάσει η μαρίνα της πόλης σε ιδιοκτησία τουρκικής εταιρίας.
Κατά τα άλλα ο Τέρενς Κουίκ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά. Τόνισε ότι η χώρα κυβερνάται με αντιδημοκρατικό τρόπο, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κάτι που σημείωσε ότι δεν θα έπρεπε να το δέχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Για τον πρωθυπουργό είπε ότι κρύβεται και δεν εμφανίζεται στη Βουλή, ενώ σχολίασε ότι παραβίασε τη δημοκρατική τάξη και τη μυστικότητα της ψήφου, όταν στην ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ πήγε επιδεικτικά μόνο στη μία κάλπη.
Όσον αφορά την απήχηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Τέρενς Κουίκ τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν το κόμμα να έχει χάσει δυνάμεις είναι κατευθυνόμενες και αντίθετα υπογράμμισε «θα γίνουμε ο Εφιάλτης τους, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».
Τέλος, αναφέρθηκε σε εθνικά θέματα, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία εφαρμόζει σχέδιο κατά της Ελληνικής κυριαρχίας, με επιχειρήσεις που εξαγοράζουν ελληνικές υποδομές, με πράκτορες στα νησιά του Αιγαίου, με άλλες παρεμβάσεις στη Θράκη.
Στ.Μ.