Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 17:46

Υποτιμάει ο δήμαρχος Καλαμάτας το πρόβλημα των υποσιτιζόμενων μαθητών

Αριστερά ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, δεξιά ο δήμαρχος Καλαμάτας, σε παλιότερη συνέντευξη Τύπου με την επιτροπή εθελοντών Αριστερά ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, δεξιά ο δήμαρχος Καλαμάτας, σε παλιότερη συνέντευξη Τύπου με την επιτροπή εθελοντών

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ
Να μην υποβαθμίζει το πρόβλημα των υποσιτιζόμενων μαθητών στο Δήμο Καλαμάτας, καλεί το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, η Ένωση Γονέων, που εκφράζει και την έκπληξή της για την επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον της…

Από την πλευρά του ο δήμαρχος και σε σημερινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι για λόγους εντυπωσιασμού η Ένωση Γονέων προέβαλε το θέμα του υποσιτισμού, ενώ, κατά τη γνώμη του, τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει στις διαστάσεις που παρουσιάστηκαν.
«Αρκετά προσβλήθηκε η πόλη», υποστήριξε ο κ. Νίκας, καθώς και ότι «αρκετό κακό έγινε». Κάλεσε επίσης την Ένωση Γονέων να είναι πιο προσεκτική, ενώ διαβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή είναι ευαίσθητη σε τέτοια ζητήματα και πως γι’ αυτό το θέμα εργάζονται και εκατοντάδες εθελοντές που πλαισιώνουν τις προσπάθειες του Δήμου.
Πάντως η Ένωση Γονέων σε γράμμα της προς το δήμαρχο Καλαμάτας σημειώνει: «Κύριε Δήμαρχε, πρόσφατα παρατηρήθηκε το λυπηρό φαινόμενο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και σε τηλεοπτικές σας συνεντεύξεις να καταφέρεστε κατά της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας, αφήνοντας σοβαρά υπονοούμενα κατά του προέδρου της για το μείζον θέμα του υποσιτισμού των μαθητών σε σχολεία της πόλης.
Για το φαινόμενο του υποσιτισμού ακέραια η ευθύνη, σίγουρα, ανήκει στους εκάστοτε κυβερνώντες που μας έφεραν σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.
Μας εκπλήσσει και μας αφήνει πολλές απορίες η πρωτοφανής επίθεση εκ μέρους σας απέναντι σε ένα θεσμό όπως η Ένωση Γονέων, η οποία είναι  καθ’ όλα νόμιμα εκλεγμένη και απόλυτα αποδεκτή, εκπροσωπώντας επάξια τα τελευταία χρόνια χιλιάδες γονείς και μαθητές της πόλης μας.
Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι παρεξηγήσατε τις προθέσεις μας αλλά και υποτιμήσατε με τις μέχρι τώρα δηλώσεις σας το θέμα του υποσιτισμού των παιδιών μας, που δεν έχει σχέση με αριθμούς και εθνικότητες μαθητών αλλά από μόνο του σαν θέμα είναι υπαρκτό και βασανιστικό, ζητάμε την συνεργασία με κάθε αρμόδια υπηρεσία  για τη λύση του σημαντικού αυτού προβλήματος.
Θεωρούμε ότι, οι δηλώσεις από τη πλευρά σας για τη δράση της Ένωσης δεν βοηθούν στη λύση του προβλήματος που υπάρχει στα σχολεία μας αλλά αποπροσανατολίζουν και υποβαθμίζουν το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.
Είμαστε στη διάθεσή των αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και οποιουδήποτε φορέα για κοινή δράση και όχι για αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας και περιεχομένου που μόνο κακό προκαλούν στην πόλη μας και στα παιδιά μας».
Το γράμμα υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης, Ευάγγελος Σιδερέας και Γιώργος Κουρέτας αντίστοιχα.
Στ.Μ.