Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 20:46

Μείωση τελών στην Καλαμάτα μόνο για τους κοινόχρηστους χώρους καταστημάτων

Μείωση τελών στην Καλαμάτα μόνο για τους κοινόχρηστους χώρους καταστημάτων

ΕΚΠΤΩΣΗ 20% ΓΙΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Μειώσεις δημοτικών τελών μόνο για τις καφετέριες και τις ταβέρνες θα κάνει η δημοτική αρχή! Και μάλιστα όλους ανεξαιρέτως τους συγκεκριμένους επαγγελματίες, μαζί και αυτούς που εκ συστήματος δεν πληρώνουν στο Δήμο…

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παύλος Μπουζιάνης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι, ανακοίνωσε ότι μειώνονται τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων κατά 10%, ενώ ειδικά για την παραλιακή οδό Ναυαρίνου, κατά 50% μειώνονται τα τέλη στο τμήμα από τη Φαρών μέχρι την Ακρίτα και κατά 25% στο κομμάτι από την Ακρίτα και ανατολικά.
Σημειώνεται ότι μέχρι χθες η δημοτική αρχή απέρριπτε κατηγορηματικά τις αλλεπάλληλες προτάσεις της αντιπολίτευσης για μείωση των δημοτικών τελών, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, λόγω του υπέρογκου κόστους που καταβάλλει ο Δήμος για τη μεταφορά των σκουπιδιών. Τελικά αποδείχθηκε ότι υπήρχε δυνατότητα, έστω μόνο για μια κατηγορία επαγγελματιών.
Ακόμη ο κ. Μπουζιάνης ανακοίνωσε ότι καταργείται το τέλος κοινόχρηστων χώρων για τα στέγαστρα των ταξί, όπως έχει καταργηθεί το ανάλογο τέλος για τις στάσεις της αστικής συγκοινωνίας.
Επίσης, η μείωση των τελών καθαριότητας για όσους κομποστοποιούν τα οργανικά τους απορρίμματα (με πιστοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας) αυξάνεται από 10% σε 20%.
Σε ό,τι αφορά τα τέλη κοιμητηρίων, καταργείται στα περιαστικά κοιμητήρια το τέλος εκταφής ύψους 30 ευρώ, δεδομένου ότι τέτοια υπηρεσία δεν προσφερόταν από το Δήμο.
Ακόμη, το κόστος της μηνιαίας κάρτας για την ελεγχόμενη στάθμευση από 70 ευρώ μειώνεται σε 50 ευρώ.
Με την ευκαιρία ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κάλεσε όσους έχουν οικογενειακούς τάφους να προσέλθουν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να εξοφλήσουν τις τυχόν οφειλές τους, καθώς επίσης το ίδιο κάλεσε να κάνουν όσοι δεν έχουν πληρώσει την τελευταία 15ετία για τη φύλαξη των οστών στο οστεοφυλάκιο, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση τα οστά αυτά θα οδηγηθούν στο χωνευτήριο.
Τέλος, ο κ. Μπουζιάνης υπενθύμισε ότι ισχύουν από το 2011 μειώσεις τελών για τις πολύτεκνες και τις τρίτεκνες οικογένειες, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ εκτίμησε ότι οι μειώσεις που ανακοίνωσε θα έχουν ετήσιο κόστος 50.000 ευρώ περίπου.
Δηλώσεις έκανε και ο δήμαρχος, που επανέλαβε ότι εάν δεν υπήρχε το υπέρογκο κόστος για τη μεταφορά των σκουπιδιών τα δημοτικά τέλη θα μειώνονταν κατά 30%...
Στ.Μ.