Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 17:04

Μικρή αλλά ωραία η 9η Ανθοκομική Έκθεση στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

Δημήτρης Τσερεφός, Γιάννης Λιοντήρης, Θανάσης Βασιλόπουλος, Αναστάσης Σκοπετέας Δημήτρης Τσερεφός, Γιάννης Λιοντήρης, Θανάσης Βασιλόπουλος, Αναστάσης Σκοπετέας

Της Μαργαρίτας Πουλοπούλου 
Μικρή, αλλά ίσως δικαιολογημένα μετά από δύο χρόνια πανδημίας και περιορισμών, η 9η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, ξεκίνησε σήμερα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και εγκαινιάζεται αύριο, Σάββατο, στις οχτώ το βράδυ. Θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Μαΐου. Για την έναρξη της έκθεσης έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου στο χώρο της έκθεσης ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστάσης Σκοπετέας, ο διευθυντής των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Γιάννης Λιοντήρης και από τους φορείς που στεγάζονται στα βαγόνια του Πάρκου ο Δημήτρης Τσερεφός, εκπρόσωπος του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων…

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος χαρακτήρισε τοπόσημο για την Καλαμάτα το πάρκο σιδηροδρόμων, εκεί όπου πραγματοποιείται η έκθεση και έκανε λόγο για το σημείο που "ενώνει το κέντρο της πόλης με το παραλιακό μέτωπο", ενώ εξέφρασε την στήριξή του στους παραγωγούς που συμμετέχουν στην Ανθοκομική Έκθεση. Είπε, ακόμη, ότι η Ανθοκομική Έκθεση θα κλείσει με εκδηλώσεις από τα παιδιά των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών της "Φάρις".

Ο Αντιδήμαρχος Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εθελοντισμού Αναστάσης Σκοπετέας είπε ότι το θέμα της φετινής έκθεσης είναι η "Φωτοσύνθεση" και είναι σε συνάρτηση με την ένταξη της πόλης της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά έξυπνες και ουδέτερες πόλεις. Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και το τμήμα Αυτεπιστασίας Πρασίνου, για την φροντίδα του Πάρκου, το οποίο όπως είπε βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια γι’ αυτό και έχει μεγάλη επισκεψιμότητα καθημερινά. 

Ο διευθυντής των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Λιοντήρης, επ' ευκαιρία της πραγματοποίησης της ανθοκομικής έκθεσης θέλησε, στο πρόσωπο του Δημάρχου Θ. Βασιλόπουλου, να ευχαριστήσει όλες τις δημοτικές αρχές του Δήμου για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και είπε ότι "στα 9.500 στρέμματα του σχεδίου πόλης, το 5,5% είναι πράσινο και σκοπός είναι η αύξηση στα επιθυμητά όρια που έχουν και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις". 

Τέλος, εκ μέρους των φορέων που στεγάζονται στα βαγόνια του Πάρκου μίλησε ο Δημήτρης Τσερεφός, από το 6ο σύστημα αεροπροσκόπων Καλαμάτας, ο οποίος είπε πωςστο πλαίσιο της Ανθοκομικής Έκθεσης κάθε φορέας έχουν ετοιμάσει από κάποια μικρή δραστηριότητα. 

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 22 Μαΐου από τις εννιά το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι και από τις πέντε το απόγευμα έως τις έντεκα το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.