Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 22:49

Η Μεσσηνία ο πιο δυνατός νομός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πελοπόννησο

Γιώργος Μακρής, γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Μακρής, γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής, για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έρχονται να δώσουν συνέχεια στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του Ιούλη του 2019. Δείχνουν, τα αποτελέσματα της Κυριακής, ότι η Μεσσηνία αποτελεί πια τον πιο δυνατό νομό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πελοπόννησο, κάτι που φάνηκε πρώτη φορά στις εκλογές του 2019, όταν η Μεσσηνία ήταν ο μοναδικός νομός στη χώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το ποσοστό του. Στις εκλογές της Κυριακής έθεσαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή 30 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εκλέχτηκαν 14. Οι έξι από τις/τους 14 που εκλέχτηκαν είναι από τη Μεσσηνία. Στους πέντε νομούς της Περιφέρειας (Μεσσηνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία) η Μεσσηνία πήρε τις πιο πολλές έδρες της Κεντρικής Επιτροπής και μάλιστα κάποια από τα μέλη που εκλέχτηκαν πήραν ψήφους σε όλους τους Νομούς…

Οι έξι που εκλέχτηκαν στην Κεντρική Επιτροπή από τη Μεσσηνία είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Παναγιώτης Στέφανος, η Στέλλα Καρλαύτη, η Παναγιώτα Κοζομπόλη, η Αγγελική Ταυλαρίου και η Χαρά Κιουρή.

Τα αποτελέσματα όμως δείχνουν, συνολικά στους πέντε Νομούς της Περιφέρειας και όχι μόνο στη Μεσσηνία, και άλλα πράγματα και κυρίως ότι στην Πελοπόννησο το συντριπτικό ποσοστό των μελών της Κεντρικής Επιτροπής είναι “προεδρικοί”. Ούτε κεντρώοι ή πασοκογενείς ούτε στελέχη που συσπειρώνονται στην “Ομπρέλα”. Το αποτέλεσμα στην Πελοπόννησο είναι αρκετά διαφορετικό από το αποτέλεσμα στην Αττική, όπου κεντρώοι και πασοκογενείς πήγαν πολύ ψηλά και όπου εκλέχτηκαν στελέχη από πολιτικά ρεύματα εντός του ΣΥΡΙΖΑ με αριστερόστροφες θέσεις, όπως η “Ομπρέλα”.

Στην Πελοπόννησο από τους πασοκογενείς έφτασε πολύ ψηλά ο Γιώργος Δέδες, που ήταν όμως γραμματέας Υποδομών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Η Αγγελική Ταυλαρίου δεν είναι πασοκογενής, όπως υπονοείται από κάποια στελέχη, αντίθετα προέρχεται από αριστερή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Χαρά Κιουρή είναι κοντά στο χώρο των ιδεών που διατυπώνει το ρεύμα της “Ομπρέλας” χωρίς να ταυτίζεται με αυτό.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ένα άλλο κόμμα” είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εκλογές της Κυριακής και αναμφισβήτητα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια αυτό που ήταν πριν την Κυριακή, με περίπου 75% περισσότερα μέλη στη Μεσσηνία. Τα μέλη μέχρι την Κυριακή το πρωί ήταν περίπου 800 και με τις εγγραφές που έγιναν μέχρι το βράδυ έγιναν περίπου 2.400. Ο ΣΥΡΙΖΑ “ανοίχτηκε” πια, κάτι που στη Μεσσηνία ξεκίνησε με την εκλογή του Γιώργου Μακρή ως γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής. Ο γραμματέας κατέγραψε επιτυχία την Κυριακή με την επιτυχή διαδικασία των εκλογών και με τη μεγάλη αύξηση των μελών του κόμματος. Το στοίχημα τώρα είναι πως θα κρατήσει ενεργά τα μέλη, δεδομένου μάλιστα ότι ο ίδιος δήλωσε δυο μέρες πριν τις εκλογές “εδώ, σε αντίθεση με άλλους κομματικούς χώρους, μιλάμε για εγγραφές μελών, δεν θέλουμε εκλογείς ή πολίτες μιας χρήσης, θέλουμε την ενσωμάτωση και την ένταξη πολιτών οι οποίοι την επόμενη μέρα της κάλπης θα έχουν εκείνοι και εκείνες τα δικαιώματα που έχει ένα πλήρες μέλος του κόμματος”.

Στ.Μ. 


Οι εκλεγέντες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την Πελοπόννησο είναι οι:
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

1.ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

2.ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

3.ΔΕΔΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

4.ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ ΦΑΝΗΣ

5.ΣΤΑΪΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

6.ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

7.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ

8.ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

9.ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΣΤΕΛΛΑ

10.ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

11.ΘΕΛΕΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ

12.ΤΑΥΛΑΡΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

13.ΚΙΟΥΡΗ ΧΑΡΑ

14.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)