Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 16:11

Αυτή η δημοτική αρχή πρέπει να αλλάξει - Κοινός υποψήφιος μπορεί να προκύψει μέσα στο δίμηνο

“Μπορώ να πω ανερυθρίαστα ότι αυτή την περίοδο έχω εστιάσει την προσοχή μου στην ενιαία εκπροσώπηση των περισσοτέρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης”, δήλωσε ο Βασίλης Κοσμόπουλος,  επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Καλαμάτας. Αν και δεν έγινε πιο συγκεκριμένος, από τη δήλωσή του προκύπτει ότι προσπαθεί ώστε οι μεγαλύτερες και περισσότερες από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να κατέβουν στις εκλογές με το ίδιο ψηφοδέλτιο και με κοινά αποδεκτό υποψήφιο δήμαρχο. Και αυτό επειδή, όπως υποστήριξε, η σημερινή δημοτική αρχή “πρέπει να αλλάξει”, λόγω της ανικανότητας, αδυναμίας, αναποτελεσματικότητας, όπως επίσης είπε, στην εκτέλεση και διαχείριση των έργων.  Ο Βασίλης Κοσμόπουλος είπε ότι μέσα σε ένα δίμηνο αυτή η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί…

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, πλαισιωμένος από τους συμβούλους του Στάθη Σταματόπουλο, Βασίλη Κανάκη και Δημήτρη Φαββατά, αναφέρθηκε σε εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα, όπως τα αντιπλημμυρικά (θα ακολουθήσει το σχετικό άρθρο). Ρωτήθηκε όμως και για το θέμα των επαφών που γίνονται μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τις δημοτικές εκλογές του 2023. Είπε ότι υπάρχει μια καθυστέρηση στην εξέλιξη των επαφών αυτών, καθώς αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι θα ολοκληρωθούν και θα οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα μετά το Πάσχα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη χρόνος και ότι στο επόμενο δίμηνο θα σημειωθούν οι όποιες εξελίξεις. 

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Κοσμόπουλος ανέφερε: “Εκτιμώ ότι έχουμε λίγο χρόνο ακόμα για να ολοκληρώσουμε αυτές τις συζητήσεις. Όταν ολοκληρωθούν θα τοποθετηθώ και εγώ για το τι μέλλει γενέσθαι. (...) Πιστεύω μέσα στο επόμενο δίμηνο είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε αφενός εμείς της δική μας στάση και αφετέρου  να δούμε αν το εγχείρημα το οποίο προσπαθώ με μεγάλη ένταση αυτή την περίοδο θα αποδώσει ή όχι. (...) Ο χρόνος υπάρχει, δεν είναι τόσο ασφυκτικά τα περιθώρια. Υπάρχουν δυσκολίες λόγω του εκλογικού νόμου και της απαίτησης ύπαρξης έντονης παρουσίας και εύρεσης κόσμου στην περιφέρεια αλλά νομίζω ότι και αυτό το θέμα καλύπτεται. Η ουσία του θέματος είναι να μπορέσουμε να έχουμε μια ενιαία εκπροσώπηση, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η δημοτική αρχή όπως είναι σήμερα πρέπει να αλλάξει”. 

Και ο λόγος που η σημερινή δημοτική αρχή πρέπει να αλλάξει, σύμφωνα με τον κ. Κοσμόπουλο, είναι επειδή “έχουν συμβεί πάρα πάρα πολλά και, δεν μπορεί να καλύπτει η δημοτική αρχή την ανικανότητα να εκτελέσει τα έργα πίσω από μελέτες που γίνονται με υποσχέσεις να εγκριθούν διάφορα έργα στο μέλλον, γιατί περί αυτού πρόκειται. Η δική μου αίσθηση, που δεν μπορώ να την τεκμηριώσω, είναι πως, όπως γνωρίζω, κάποια γραφεία από την Αθήνα, που με κάποιους εμπλέκονται, έχουν τη γνώση, την ενημέρωση από τα διάφορα υπουργεια ότι σε λίγο θα βγει κάποια μελέτη. Στη συνέχεια (τα γραφεία αυτά) προσεγγίζουν τη δημοτική αρχή, όχι μόνο τη δική μας, μη λέμε ό,τι θέλουμε, ότι σε λίγο θα βγει αυτό το έργο, να προετοιμαστούμε; Έτσι γίνεται η προγραμματική σύμβαση, η ανάθεση και υπάρχει σχετική προετοιμασία. Αυτή είναι η αίσθησή μου που και πάλι λέω δεν μπορώ να την αποδείξω, αλλά εκτιμώντας με την εμπειρία μου, τη γνώση μου και με όσα έχω συζητήσει με κάποιους συναδέλφους που είναι στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, μπορώ να πω ότι διαισθάνομαι ότι συμβαίνει αυτό”. 

Στ.Μ.