Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 11:44

Στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης και στα Βριλήσσια για τη συνοικιακή κομποστοποίηση

RETHINK PROJECT 
Την Κυριακή στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης και την Τετάρτη στα Βριλήσsια θα βρίσκεται η ReThink της Καλαμάτας, προκειμένου να μεταδώσει τις γνώσεις της για τη κομποστοποίηση και να προωθήσει νέα δίκτυα συνοικιακής κομποστοποίησης…

Ένα ξεχωριστό ταξίδι διασποράς εργαλείων, πρακτικών και γνώσεων πάνω στη  δημιουργία δομών για μια βιώσιμη κοινωνία” σημειώνει η ReThink ότι ξεκίνησε “με αφετηρία την Καλαμάτα όπου στο πλαίσιο της 9ης Ανθοκομικής Έκθεσης της πόλης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα και η μέχρι σήμερα πορεία του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας. Παράλληλα, έγινε μια συνοπτική παρουσίαση αναγεννητικών εργαλείων και τεχνικών διαχείρισης γης και τροφής (permaculture design tools). Η κομποστοποίηση και η συνοικιακή κομποστοποίηση αποτελούν κομμάτι ενός ολιστικού τρόπου διαχείρισης ενέργειας γης και τροφής με στόχο τη δημιουργία δομών για μια βιώσιμη και ανθρώπινη κοινωνία.

Πρώτος σταθμός αυτού του ταξιδιού είναι η Θεσσαλονίκη όπου είμαστε καλεσμένοι του Εργαστηρίου Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας - Κύκλος για να εγκαταστήσουμε τον πρώτο κομποστοποιητή -ευελπιστούμε του νέου πιλοτικού Δικτύου- στην Άνω Πόλη. Η ομάδα του κύκλου θα αναλάβει την διαχείριση του συνοικιακού κομποστοποιητή και πλέον οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να κομποστοποιούν τα οργανικά τους υπολείμματα σε επίπεδο γειτονιάς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29/5 10:30-14:00 στην Πλατεία Κουλέ Καφέ. 

Δεύτερος σταθμός μας είναι η Αθήνα την Τετάρτη 1/6. Θα μας βρείτε στα Βριλήσσια όπου μαζί με το Δήμο Βριλησσίων και τη Φυσιολατρική Κίνηση Βριλησσός διοργανώνουμε εκδήλωση ενημέρωσης για την αξία την κομποστοποίησης, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τις μεθόδους αναγεννητικής καλλιέργειας για τη ζωή μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Βριλησσού, Υμηττού 83 στα Βριλήσσια στις 20:00! 

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο  27210 22505 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..