Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 21:31

“Η ψυχική και σωματική μου υγεία απειλείται, η αξιοπρέπειά μου υποτιμάται”!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αφού κανείς, από τους αρμοδίους, δεν φαίνεται να συγκινείται, ο κάτοικος που στο μπαλκόνι του έχει κρεμάσει το πανώ με το ερώτημα «Κύριε Δήμαρχε! Ποιος κυβερνά την πόλη;», απευθύνεται με επιστολή του στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης…

Πρόκειται για τον Ιωάννη Καντζιλιέρη, το διαμέρισμα του οποίου βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, δίπλα από παραδοσιακό κτήριο ιδιοκτησίας κληροδοτήματος, στο οποίο εγκαταστάθηκε κατάστημα που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από τα Χριστούγεννα.
Ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι δεν τηρούνται οι νόμοι και «έχει καταλυθεί το κράτος» και ζητάει από τους επικεφαλής της μειοψηφίας να ενδιαφερθούν τουλάχιστον εκείνοι, ώστε για τη έκδοση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος να τεθεί ως προϋπόθεση η εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας…!
Γράφει ο κ. Καντζιλιέρης στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας: «Επειδή η λειτουργία του ως άνω καταστήματος, που δεν πληροί τις υπό των Νόμων προβλεπόμενες διατάξεις, αποβαίνει εις βάρος της ψυχικής και σωματικής μου υγείας, προέβην σε νόμιμες ενέργειες. Παρακάλεσα τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και αφού τίποτε δεν έγινε, έστειλα αιτήσεις-καταγγελίες προς τις κρατικές και δημοτικές αρχές, όπως και στον κ. Δήμαρχο Καλαμάτας, την οποία κοινοποίησα σε τέσσερις κ.κ. Υπουργούς και στον κ. Πρωθυπουργό!
Απάντηση δεν πήρα, που να λύνει το πρόβλημα.
Ζω σε θάλαμο αερίων, αφού η καμινάδα δεν έχει φίλτρα, εισπνέω κ.μ. καπνού που από το παράθυρο του α’ ορόφου και τα μηχανήματα εξαερισμού εισβάλλουν στα υπνοδωμάτια της οικίας μου –η οποία είναι μεσοτοιχία με το κατάστημα- και η διαβολική μουσική (το κατάστημα δε διαθέτει ηχομόνωση) τρυπάει τα’ αυτιά και κουρελιάζει τα νεύρα.
Οι δεκάδες καταγγελίες μου προς το 100 απέδωσαν μηνύσεις και προσαγωγή στο αυτόφωτο, αλλά όπως με ενημέρωσαν αρμόδιοι είναι ο κ. Εισαγγελέας και το Δημοτικό Συμβούλιο, στους οποίους και επιδίδουν τις μηνύσεις.
Αρμόδιο για το κλείσιμο του καταστήματος είναι ΜΟΝΟ το Δημοτικό Συμβούλιο!
Αξιότιμοι Κύριοι! Μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο σημείο της Καλαμάτας, έχει καταλυθεί το κράτος και κάθε έννοια δικαίου και ηθικής.
Το πανώ το οποίο ανήρτησα στον εξώστη της οικίας μου ουδένα αρμόδιο συνεκίνησε! Κατά τα άλλα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!»
Αξιότιμοι Κύριοι! Επειδή η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, η ανοχή –αν όχι υπόθαλψη- που δίνουν οι αρμόδιοι ξεπέρασε τα όρια: Σας παρακαλώ θερμότατα!
Να προβείτε σε ενέργειες που έχετε καθήκον και υποχρέωση, για τη διασφάλιση της Νομιμότητας και της προστασίας της ζωής μου.
Να επιμείνετε, πριν δοθεί η άδεια, να έχει τις αυστηρές υπό του Νόμου προϋποθέσεις, να διαθέτει το κατάστημα ηχομόνωση κυρίως στον α’ όροφο, φίλτρα στην καμινάδα και στο σύστημα εξαερισμού, ν’ απομακρυνθεί από τη μαρκίζα το τεράστιο κλιματιστικό που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά και εκτοξεύει τον μολυσμένο αέρα στην οικία μου.
Για τα υπόλοιπα, δεν θα υποκαταστήσω εγώ τις αρχές!
Με ενδιαφέρει μόνο η ψυχική και σωματική μου υγεία, η ζωή μου που απειλείται και η αξιοπρέπεια μου που υποτιμάται!
Βέβαιος ότι θα επιτελέσετε το καθήκον σας.
Διατελώ μετά τιμής
Ι.Κ. Καντζιλιέρης

Υ.Γ. Στις καταγγελίες μου απάντησαν ο κ. Αστ.Δ/ντης και ο κ. Δ/της της Πυροσβεστικής».