Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 16:54

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο κτίριο της παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο κτίριο της παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας

Έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες οι εργασίες στο κτίριο της παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας Καλαμάτας, το οποίο σώθηκε από την κινητοποίηση πολιτών και της πρώην δημοτικής παράταξης του Σταμάτη Μπεχράκη όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή στην πρώτη τετραετία της σχεδίαζε να το κατεδαφίσει επειδή είχε καταντήσει “ερειπιώνας με τρωκτικά” όπως έλεγε τότε. Το κτίριο θα ανακατασκευαστεί και θα στεγάσει τα γραφεία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, ενώ θα διαθέτει χώρους για πρόβες και για το βεστιάριο του ΔΗΠΕΘΕΚ, καθώς και για άλλες δραστηριότητες. 

Η μελέτη για την αποκατάσταση του κτηρίου είναι δωρεά του αρχιτεκτονικού γραφείου του Γιώργου και της Ντονατέλας Κυριακοπούλου, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου είναι 831.000 ευρώ και ανάδοχος εταιρεία η “Δομική Αθηνών Α.Τ.Ε.”.

Το κτήριο της Ηλεκτρικής Εταιρείας είναι σημαντικό γιατί εντάσσεται σε μια διαδρομή της βιομηχανικής ιστορίας της Καλαμάτας, που ξεκινά από το Μέγαρο Χορού (πρώην εργοστάσιο Λιναρδάκη), συνεχίζει στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, στις εγκαταστάσεις της Ηλεκτρικής Εταιρείας και στο λιμάνι με τους μύλους.