Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 20:28

Εθελοντές μέλη Συλλόγου με στολές θα φυλάνε μέχρι και τις παιδικές χαρές του Πάρκου όταν σφύζουν από παιδιά

Εθελοντές μέλη Συλλόγου με στολές θα φυλάνε μέχρι και τις παιδικές χαρές του Πάρκου όταν σφύζουν από παιδιά

Παιχνίδι στις παιδικές χαρές του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας με την εποπτεία φυλάκων! Μάλιστα οι φύλακες θα είναι εθελοντές-μέλη του “Συλλόγου Πελοποννήσου Ιδιωτικής Φύλαξης Συνοδών Ασφαλείας”. Θα ελέγχουν αν τα παιδιά ή οι συνοδοί τους παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας των παιδικών χαρών! Θα φορούν και μαύρη στολή! Σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας πήρε ομόφωνα (με δύο λευκά, από τον Βασίλη Κανάκη και τον Βασίλη Τζαμουράνη) την απόφαση που έρχεται ως συνέχεια της περίφραξης του Πάρκου με κάγκελα πριν από λίγα χρόνια και της κατάργησης των χωμάτινων διαδρομών. Και αφού έγινε η αρχή επιτήρησης για το ποιος μπαίνει και τι κάνει στο Πάρκο, σίγουρα θα υπάρχει και συνέχεια! Για να μην πει κάποιος ότι η φύλαξη αυτή θα αποτρέψει βανδαλισμούς επισημαίνουμε ότι οι παιδικές χαρές θα επιτηρούνται από τους εθελοντές-μέλη Συλλόγου φύλακες τις ώρες από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις εννιά το βράδυ, όταν δηλαδή είναι γεμάτες με παιδιά…

Από την αντιπολίτευση ο σύμβουλος της παράταξης της Μαρίας Οικονομάκου, Λεωνίδας Λιάππας, είπε ότι οι συγκεκριμένοι φύλακες θα συμβάλουν στην αποτροπή βανδαλισμών αλλά και κινδύνων που επικρατούν στο Πάρκο, όπως από παιδιά που τρέχουν με τα ποδήλατά τους ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους. 

Από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ο Δημήτρης Φαββατάς (δεν είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής), χαρακτήρισε επικίνδυνη τη δωρεάν παραχώρηση της φύλαξης του Πάρκου στους εθελοντές-μέλη του Συλλόγου, τονίζοντας ότι μπορεί να προκληθούν τσακωμοί με επισκέπτες που δεν θα συμμορφωθούν με τις υποδείξεις τους. Μαζί του συμφώνησε από την ελάσσονα αντιπολίτευση ο Βασίλης Τζαμουράνης. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αναστάσης Σκοπετέας, απάντησε ότι οι εθελοντές-μέλη του Συλλόγου αν διαπιστώσουν κάποια παράβαση δεν θα επεμβαίνουν οι ίδιοι αλλά θα ειδοποιούν τη Δημοτική ή την Ελληνική Αστυνομία. 

Στην εισήγηση του αντιδήμαρχου Αναστάση Σκοπετέα σημειώνεται ότι η παραχώρηση της δωρεάν παροχής υπηρεσίας για τη φύλαξη του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων γίνεται με τους εξής όρους: 

  1. Η δωρεάν παροχή υπηρεσίας θα παρέχεται για ένα και πλέον έτος για όσο υπάρχουν διαθέσιμα ενεργά και εγγεγραμμένα μέλη στο Σύλλογο Πελοποννήσου Ιδιωτικής Φύλαξης Συνοδών Ασφαλείας.
  2. Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή και ώρες 18:00 - 21:00 σε όλη τη διάρκεια του χρόνου θα υπάρχουν εθελοντικά μέλη για την περιπολία του περιβάλλοντα χώρου του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων και εάν διαπιστωθεί οποιαδήποτε παραβατικότητα να ειδοποιηθεί η Δημοτική ή η Ελληνική Αστυνομία.
  3. Αν διαπιστωθεί κάποια βλάβη ή φθορά θα ενημερωθεί άμεσα ο αρμόδιος φορέας ή Αντιδήμαρχος με email.
  4. Να ενισχυθεί με την εθελοντική δράση και την επαγγελματική εμπειρία των μελών του συλλόγου, η πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας για την βραδινή ιδιωτική φύλαξη του πάρκου με έναν φύλακα, ώστε να ενισχυθεί κι άλλο με περιπολίες από την μεριά του συλλόγου, χωρίς την παρεμπόδιση αλλά με την συνεργασία της ιδιωτικής εταιρίας τις βραδινές ώρες από τις 22:00 - 03:00 ή από τις 03:00 - 06:00.
  5. Μέλη του συλλόγου θα ανοίγουν και θα κλείνουν τις τρεις παιδικές χαρές που βρίσκονται μέσα στο πάρκο σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας τους καθημερινά και σε αργίες και Σαββατοκύριακα.
  6. Μέλη του συλλόγου θα συμβάλουν στην τήρηση των κανόνων λειτουργίας των παιδικών χαρών όπως αναγράφονται στις ενημερωτική πινακίδα κάθε παιδικής χαράς και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
  7. Θα λαμβάνουν κάθε μέτρο που κρίνουν κατάλληλο και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων και την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών.
  8. Οι εθελοντές του συλλόγου που θα συμμετέχουν στην δράση αυτή θα έχουν τα χαρακτηριστικά του συλλόγου (Μαύρη Στολή, παντελόνι, χιτώνιο, στο δεξί χέρι θα υπάρχει το αστέρι της εκπαίδευσης και στο αριστερό χέρι θα υπάρχει το έμβλημα του συλλόγου P.S.B. καθώς θα υπάρχει και ταυτότητα σε εμφανές μέρος, με φωτογραφία, Αριθμό Μητρώου και την ιδιότητά τους).

Στ.Μ.