Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 12:08

Οι Καλαματιανοί αλληλέγγυοι στους σεισμόπληκτους - Δεν χώρεσε η νταλίκα του Δήμου τα είδη που προσφέρθηκαν

Οι Καλαματιανοί αλληλέγγυοι στους σεισμόπληκτους - Δεν χώρεσε η νταλίκα του Δήμου τα είδη που προσφέρθηκαν

Δεν χώρεσε η νταλίκα του Δήμου Καλαμάτας την ανθρωπιστική βοήθεια που πρόσφεραν Καλαματιανοί, γι’ αυτό θα πραγματοποιήσει και δεύτερο δρομολόγιο. Το πρωί ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο, όπου φορτώθηκαν τα είδη της ανθρωπιστικής βοήθειας τα οποία συνέλεξε ο Δήμος και δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης “για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται ακόμη στην Τουρκία και τη Συρία”...

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί στις αποθήκες όπου συγκεντρώνονται τα είδη πρώτης ανάγκης από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για να μεταφερθούν από εκεί στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. 

Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος είπε για τη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας ότι “η συμμετοχή των συμπολιτών μας ήταν πράγματι συγκινητική”

Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γιώργος Φάββας, ο οποίος συμμετείχε στη φόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη νταλίκα, σημείωσε ότι έχουν συγκεντρωθεί περίπου 30 παλέτες με διάφορα είδη, τρόφιμα, ενδύματα, κουβέρτες και παπλώματα, φαρμακευτικό υλικό. Είπε ότι “ο λαός της Καλαμάτας έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν από το σεισμό και έδειξε την ευαισθητοποίησή του”. 

Ακόμη ο κ. Φάβας ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Δήμου και τους εθελοντές που εργάστηκαν για τη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας και τη φόρτωσή της.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν και άλλοι φορείς που συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια, όπως το παράρτημα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σωματεία της Πόλης, το Εργατικό Κέντρο κ.ά

Στ.Μ.