Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 17:58

Λαϊκή Συσπείρωση: Γιατί είναι επικίνδυνη η ανάθεση φύλαξης του Πάρκου σε “μαυροφορεμένους” εθελοντές συλλόγου

Λαϊκή Συσπείρωση: Γιατί είναι επικίνδυνη η ανάθεση φύλαξης του Πάρκου σε “μαυροφορεμένους” εθελοντές συλλόγου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ 

Η δωρεάν ανάθεση της φύλαξης του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων σε εθελοντές συλλόγου σεκιούριτι, σε ώρες μάλιστα μάλιστα που παίζουν σε αυτό παιδιά, εισάγει, ηθελημένα ή αθέλητα, τη λογική της αστυνομοκρατίας και του χαφιεδισμού και είναι επικίνδυνη. Αυτό υπογραμμίζει με γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας, Δημήτρης Οικονομάκος και ζητά η απόφαση αυτή να μην υλοποιηθεί…

Η γραπτή δήλωση του Δημήτρη Οικονομάκου έχει ως εξής: “Πριν λίγες ημέρες ο Δήμος Καλαμάτας με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας προχώρησε σε συμφωνία με τον Σύλλογο Πελοποννήσου Ιδιωτικής Φύλαξης Συνοδών Ασφαλείας (!) για την «εθελοντική» φύλαξη (του Πάρκου) από μέλη του Συλλόγου. Η περιφρούρηση θα γίνεται από τις 6 μέχρι τις 9 το βράδυ με κύριο μέλημα να ελέγχουν τις παιδικές χαρές στο Πάρκο του ΟΣΕ τις οποίες θα ανοίγουν, θα κλείνουν και θα ελέγχουν τη λειτουργία τους. Ο λόγος που προκρίνεται αυτή η λύση, σύμφωνα με την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, είναι «οι επανειλημμένες φθορές στον εξοπλισμό του πάρκου και των τριών παιδικών χαρών που βρίσκονται μέσα σε αυτό». Η αμφίεση τους θα είναι «Μαύρη Στολή, παντελόνι, χιτώνιο, στο δεξί χέρι θα υπάρχει το αστέρι της εκπαίδευσης και στο αριστερό χέρι θα υπάρχει το έμβλημα του συλλόγου P.S.B».

Η απόφαση αυτή καταψηφίστηκε στην κοινότητα Καλαμάτας μόνο από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (και από ένα μέλος της παράταξης Συνοικούμε του κ. Λύρα ). Στην οικονομική Επιτροπή οι παρατάξεις Καλαμάτα Μπροστά και  Πρότυπος Δήμος, των κ.κ. Κοσμόπουλου και Τζαμουράνη,  ψήφισαν λευκό δίνοντας ουσιαστικά πράσινο φως στη δημοτική αρχή να προχωρήσει το έργο της.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη-επικίνδυνη απόφαση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου σε διάφορους εθελοντές να το παίζουν προστάτες δημόσιων χώρων και να κρύβονται άλλα παιχνίδια από πίσω (πολιτικά και οικονομικά). Η λογική της αστυνομοκρατίας και του χαφιεδισμού εισάγεται ηθελημένα ή αθέλητα με αυτή την απόφαση. Αυτοί οι μαυροφορεμένοι «εθελοντές» (που παραπέμπουν σε ΧΑ, που μερικοί από αυτούς υποστήριζαν) δεν ελέγχονται από πουθενά και δεν θα δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Δεν θα είναι κάπου υπόλογοι, ούτε στο δήμο ούτε στην εταιρεία τους ούτε στην αστυνομία!


Υπογραφές γονέων με αίτημα «Πάρκο ελεύθερο για εμάς και τα παιδιά μας»


Εθελοντές μέλη Συλλόγου με στολές θα φυλάνε μέχρι και τις παιδικές χαρές του Πάρκου όταν σφύζουν από παιδιά


Με τι κριτήρια θα κάνουν παρατηρήσεις σε γονείς και παιδιά ή θα ειδοποιούν  την αστυνομία; Με τι κριτήρια θα είναι κοντά σε παιδιά, γονείς, γιαγιάδες και θα χειρίζονται ευαίσθητα θέματα; Αλήθεια ποιες καταστροφές γίνονται 6 με 9 το απόγευμα που το πάρκο σφύζει από ζωή από εκατοντάδες παιδιά;

Το πάρκο θέλει αισθητική αναβάθμιση, περισσότερες εκδηλώσεις και περισσότερο φωτισμό για να μην γίνεται το παραμικρό το βράδυ. Το σκοτάδι είναι σύμμαχος της παραβατικότητας που συνεχώς επικαλούνται. Επίσης το πάρκο αναβαθμίζεται όταν δίνονται τα βαγόνια σε υπαρκτούς συλλόγους, μαζικούς πολιτιστικούς-αθλητικούς, που κάνουν εκδηλώσεις και μαζώξεις και όχι σε φιλικά πολιτικά προσκείμενους για να εξοφλούνται πολιτικά ρουσφέτια σε απόστρατους κ.λ.π που θα μπορούσε να τους δοθεί και αλλού χώρος.  

Καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους, τους πολίτες και τους φορείς να εκφράσουν την αντίθεση τους σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση και τη Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της"