Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 16:26

Δυσάρεστη έκπληξη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με το ΔΗΠΕΘΕΚ

Δυσάρεστη έκπληξη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με το ΔΗΠΕΘΕΚ

ΜΕΙΩΣΕ 65% ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 

Με μόνο 10.000 ευρώ, από 30.000 ευρώ, θα συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου το 2023 στην επιχορήγηση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας. Είναι μια δυσάρεστη έκπληξη που προκάλεσε εντύπωση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις του Δήμου Καλαμάτας, στην οποία υπάγεται το ΔΗΠΕΘΕΚ. Δημιουργείται δε η απορία εάν η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποφάσισε να μειώσει τη συμμετοχή της στην επιχορήγηση όλων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων που υποστηρίζει ή αποκλειστικά στο ΔΗΠΕΘΕΚ;

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις πάντως ενέκρινε τη συμμετοχή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στην προγραμματική σύμβαση για την επιχορήγηση του ΔΗΠΕΘΕΚ για το 2023. Στη σύμβαση συμμετέχουν το υπουργείο Πολιτισμού που θα διαθέσει ποσό 70.000 ευρώ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τις 10.000 ευρώ και ο Δήμος Καλαμάτας με 70.000 ευρώ. 

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, Τάσος Πολυχρονόπουλος, εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, ανέφερε ότι η μειωμένη επιχορήγηση του ΔΗΠΕΘΕΚ μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, το οποίο σημείωσε ότι “δεν πάει καλά”, κάτι που φαίνεται και από τον αριθμό του κοινού που παρακολουθεί τις παραστάσεις. Τόνισε ότι “υπάρχουν ζητήματα”, τα οποία έχουν να κάνουν με επιλογές και σε ό,τι αφορά έργα αλλά και πρόσωπα. 

Και ο Γιώργος Σωφρονάς, μέλος του Δ.Σ. της Φάρις και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη, μίλησε με έντονο προβληματισμό για την πορεία του ΔΗΠΕΘΕΚ, σχολιάζοντας μάλιστα ότι “υπάρχουν ψίθυροι στην πόλη και το Διοικητικό Συμβούλιο οφείλει να ανησυχεί και να τους παίρνει υπόψη”. 

Ο πρόεδρος της Φάρις, δημοτικός σύμβουλος Παντελής Δρούγας, είπε ότι έχει κάνει μια πρώτη συζήτηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και του έχει θέσει το θέμα της μείωσης της επιχορήγησης του ΔΗΠΕΘΕ από την Περιφέρεια. 

Στ.Μ.