Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 16:11

Για τη συγκοινωνία στα περίχωρα του δήμου Καλαμάτας

Για τη συγκοινωνία στα περίχωρα του δήμου Καλαμάτας

Του Γιάννη Γαλανόπουλου, υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας ΚΚΕ

Εδώ και χρόνια υπάρχει το αίτημα των κατοίκων της Θουρίας για τη τακτική συγκοινωνιακή σύνδεση, με αστικό λεωφορείο, με τη πόλη της Καλαμάτας. Ταυτόχρονα αίτημα για σταθερή συγκοινωνία έχουν και όλα τα χωριά στα περίχωρα του δήμου Καλαμάτας. Αυτά τα αιτήματα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει όλα τα χωριά, με συχνά δρομολόγια, ασφαλή λεωφορεία και φθηνό εισιτήριο…

Πλέον η ευρύτερη περιοχή του δήμου Καλαμάτας, είναι η μόνιμη κατοικία χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων και νεολαίας του δήμου και η συγκοινωνία είναι ένα μεγάλο, για το λαϊκο εισόδημα, έξοδο που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεδομένου ότι ο πληθυσμός στα περίχωρα της πόλης αναμένεται να αυξηθεί λόγω του ακριβού ενοικίου μέσα στη πόλη.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των επιχειρήσεων αστικού και υπεραστικού ΚΤΕΛ αποδεικνύει ότι όσο το δικαίωμα στη δημόσια συγκοινωνία είναι εμπόρευμα και θυσιάζεται στη λογική κόστους – οφέλους δεν μπορεί να ικανοποιηθεί αυτή η σύγχρονη ανάγκη.

Αποδεικνύεται ότι όσο τα κλειδιά της οικονομίας βρίσκονται στα χέρια των επιχειρήσεων δεν μπορούν να καλύπτονται οι σύγχρονες λαϊκες ανάγκες. Ευθύνη για αυτή τη κατάσταση έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τοπικά και πανελλαδικά που έχουν ως οδηγό την επιχειρηματική δράση και τους νόμους της αγοράς.

Επιβεβαιώνεται η πάγια θέση του ΚΚΕ για ενιαίο κρατικό φορέα που θα καλύπτει τις συγκοινωνιακές ανάγκες.

Εδώ και τώρα ο λαός της περιοχής να διεκδικήσει ώστε με ευθύνη του κράτους – περιφέρειας – δήμου να υλοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Στις ερχόμενες εκλογές να κάνουν το βήμα και να ψηφίσουν το ΚΚΕ, δυναμώνοντας τη φωνή που στέκεται δίπλα στους λαϊκούς αγώνες και που έχει ολοκληρωμένη πρόταση επίλυσης όλων των λαϊκών προβλημάτων γιατί βρίσκεται σε σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που στην τελική ανάλυση είναι η αιτία όλων των προβλημάτων.

 

Γιάννης Γαλανόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΚΚΕ και χειρουργός ορθοπεδικός, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ