Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 13:54

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Παναγιώτη Χειλά στη Θουρία

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Παναγιώτη Χειλά στη Θουρία

Τη Θουρία επισκέφθηκε την Κυριακή ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας,  Παναγιώτης Χειλάς, με μέλη του συνδυασμού του “Νέα Δυναμική”. Έχουν προηγηθεί επισκέψεις του και συναντήσεις του με πολίτες στη Βέργα και στα Αρφαρά. Ο Παναγιώτης Χειλάς κατέγραψε 16 ζητήματα που απασχολούν σοβαρά τους κατοίκους της περιοχής της Θουρίας, για τα οποία θα μιλήσει στη μεγάλη εκδήλωση που οργανώνει για τις 7 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας…

Τα ζητήματα που κατέγραψε ο Παναγιώτης Χειλάς είναι: 

 1. Ο χαρακτηρισμός της κοινότητας της Θουρίας ως Αστική Ζώνη και η διασύνδεσή της με την περιοχή της Μικρομάνης και της Καλαμάτας.
 2. Η περισυλλογή και η απομάκρυνση των απορριμμάτων στην περιοχή του γηπέδου.
 3. Οι ασφαλτοστρώσεις των κοινοτικών δρόμων και η ενίσχυση της αγροτικής οδοποιίας.
 4. Νέο αντιπλημμυρικό έργο ψηλά στο ρέμα των Αγίων Θεοδώρων προς τον ποταμό Ξερίλα (καθαρισμός & εκβάθυνση).
 5. Πλήρης συντήρηση του Δημοτικού Καταστήματος της Θουρίας.
 6. Ολοκλήρωση διαδικασιών συντήρησης ετοιμόρροπων κατοικιών στη Θουρία.
 7. Ολοκλήρωση αγωγού όμβριων υδάτων Α' φάση (εθνική οδός - Praktiker) και ολοκλήρωση απαλλοτριώσεων μέχρι τον ποταμό Ξερίλα.
 8. Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην ΑΣΟ Θουρίας σε νέο αθλητικό κέντρο.
 9. Λειτουργία και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του μη ολοκληρωμένου γηπέδου Θουρίας.
 10. Ολοκλήρωση και επέκταση του αποχετευτικού δικτύου (επέκταση ανατολικού σχεδίου & δυτικά).
 11. Εφαρμογή της αποτύπωσης του μηχανικού κυρίου Γ. Μανδηλάρη για το Σχέδιο Πόλης και επέκταση.
 12. Πλήρης επισκευή και νέο λαογραφικό μουσείο στο κτίριο του πρώην γυμνασίου Θουρίας.
 13. Ανάπλαση (κυβόλιθοι) & δενδροφύτευση των περιοχών Καραγιανόρουγα, Φρουτζάλα & Καμάρες (πρόγραμμα παραδοσιακών οικισμών.)
 14. Περιμετρικές αναπλάσεις σχολικών συγκροτημάτων & νέο δάπεδο παιδικής χαράς.
 15. Φωτισμός κεντρικής πλατείας, αγοράς & πάρκου.
 16. Συνεργασία με την Περιφέρεια για ολοκλήρωση αντιπλημμυρικού έργου στο τμήμα Βετσάδες.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Χειλάς είπε στους κατοίκους της Θουρίας: “Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα ενώπιόν σας, στην όμορφη Θουρία της Μεσσηνίας, για να μιλήσω ως υποψήφιος Δήμαρχος για την περιοχή μας. Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι η Θουρία είναι μια περιοχή με μεγάλη δυναμική και πολλές προοπτικές ανάπτυξης. Έχουμε όμορφα τοπία, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και παραδόσεις, και πάνω απ' όλα, ανθρώπους με ενθουσιασμό και επιμονή να κάνουν την περιοχή μας καλύτερη. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και διαφορετικές. Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι η ανεργία, καθώς πολλοί νέοι αναγκάζονται να φύγουν από την περιοχή για να βρουν δουλειά. Ως δήμαρχος, θα επιδιώξω να προωθήσω τον τουρισμό και την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα αναζωογονήσουν την οικονομία μας. Επίσης, θα εστιάσω στη βελτίωση των αθλητικών υποδομών και των δημοτικών υπηρεσιών, προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας. Θα εργαστώ για τη βελτίωση της οδοποιίας, του δημοτικού φωτισμού, της καθαριότητας και την ανακατασκευή των δημοτικών κτιρίων. Τέλος, θα είμαι πάντα ανοιχτός στις ανησυχίες και τις απόψεις των κατοίκων, και ήδη επιδιώκω την ενεργή συνεργασία με την τοπική κοινότητα για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της περιοχής μας. 

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας και ελπίζω να έχω την υποστήριξή σας στον αγώνα μας για μια καλύτερη Θουρία και Μεσσηνία”.