Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 17:51

Απάντηση Νίκου Κλάδη στις κατηγορίες για την πρόταση μεταβολών των σχολικών μονάδων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
Σε συνάντησή του με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, που πραγματοποιήθηκε το πρωί, επιχείρησε να απαντήσει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκος Κλάδης, στην εκπαιδευτική κοινότητα που τον κατηγορεί ότι πρότεινε μεταβολές και υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος.


Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Κλάδης ενημέρωσε «για την πρόταση της Διεύθυνσης για τις αλλαγές στις σχολικές μονάδες, τονίζοντας ότι οι προτάσεις αυτές είναι σε διαβούλευση, έχουν αποσταλεί στα Δημοτικά Συμβούλια, με σκοπό να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και, μέσα από δημοκρατικό διάλογο, να μπορέσουν να σχηματίσουν μια ενιαία πρόταση, η οποία θα είναι προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Με αφορμή τις ανησυχίες που εκφράστηκαν δια του τύπου, ανέφερε ότι καμία ειλημμένη απόφαση δεν έχει παρθεί για τις αλλαγές, θα περιμένουμε τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και της κοινωνίας και, όπου χρειαστεί, θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές».
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι «οι εποχές που περνάμε είναι δύσκολες και οποιαδήποτε αλλαγή, που ενδεχομένως υπάρξει, πρέπει να έχει σκοπό την αναβάθμιση της εκπαίδευσης με εκπαιδευτικά, κοινωνικά και όχι μόνο με στείρα οικονομικά κριτήρια. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της διαβούλευσης, ελπίζοντας ότι οποιαδήποτε ανησυχία που έχει δημιουργηθεί, θα οδηγήσει προς την καλύτερη εφικτή λύση».