Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 00:52

Αλλαγή στο ψηφοδέλτιο του “ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη ρήξη” στη Μεσσηνία

Πετρούλα Δουλάμη, Δώρα Θεοδωροπούλου, Γιώργος Κανέλης, Βασίλης Κυβέλος, Μαρία Μήτση, Ιάσωνας Μπάκας, Γιώτα Χριστοπούλου Πετρούλα Δουλάμη, Δώρα Θεοδωροπούλου, Γιώργος Κανέλης, Βασίλης Κυβέλος, Μαρία Μήτση, Ιάσωνας Μπάκας, Γιώτα Χριστοπούλου

Ανακοίνωση με μία αλλαγή σε σχέση με την παρουσίαση που είχε γίνει σε εκδήλωση στην Καλαμάτα έκανε το ΜέΡΑ25 όσον αφορά το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας, με την ονομασία “ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη ρήξη”. Σύμφωνα με την ανακοίνωση υποψήφιες/οι είναι η Πετρούλα Δουλάμη, η Δώρα Θεοδωροπούλου, ο Γιώργος Κανέλης, ο Βασίλης Κυβέλος, η Μαρία Μήτση, ο Ιάσωνας Μπάκας και η Γιώτα Χριστοπούλου. Στην παρουσίαση που είχε γίνει στο ψηφοδέλτιο συμμετείχε η Γεωργία Παναγιωτοπούλου, στη θέση της οποίας μπήκε η Δώρα Θεοδωροπούλου…

Το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε τα βιογραφικά των υποψήφιων βουλευτών στη Μεσσηνία ως εξής

 

ΔΟΥΛΑΜΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ του Χαράλαμπου.

Γεννήθηκε και ζει στην Καλαμάτα. Εργάζεται στον επισιτισμό. Είναι μέλος του Παμμεσσηνιακού συνδέσμου ιδιωτικών υπαλλήλων, ακτιβίστρια του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, διακοπής ρεύματος και νερού. Υποψήφια το 2019 του περιφερειακού συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο, καθώς και υποψήφια βουλεύτρια το 2019 της ΛΑΕ.

 

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ) του Μιχαήλ. 

Είμαι μέλος της ΚΕ και μέλος της οργανωτικής επιτροπής, του ΜέΡΑ25 με ενεργή συμμετοχή στη διοργάνωση και διαμόρφωση των θέσεων του 1ου συνεδρίου και των κινηματικών του κόμματος. 

Μεγάλωσα στο Πουλίτσι Μεσσηνίας, συμμετέχοντας μέχρι τα 18 μου σε όλες τις αγροκτηνοτροφικές εργασίες της οικογένειάς μου. Υπηρέτησα 5,5 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία ως υπαξιωματικός οικονομικού. Στη συνέχεια έζησα στην Αυστραλία όπου απέκτησα Δίπλωμα από το Κολέγιο Ελίζαμπεθ, Τασμανία, και μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα, πτυχίο Ανθρωπιστικών Σπουδών, Πτυχίο Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού και μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαίδευση. Ενώ έχω διδάξει επί σειρά ετών την Ισπανική και την Αγγλική Γλώσσα, σήμερα είμαι υπάλληλος του ΜΤΠΥ. Ήμουν και είμαι ενεργή συνδικαλίστρια τόσο ως φοιτήτρια (πρόεδρος συλλόγου φοιτητών και αποφοίτων) όσο και ως εργαζόμενη (Γραμματέας και Αντιπρόεδρος Συλλόγου και Γραμματέας Ομοσπονδίας) παρούσα σε όλους τους αγώνες για τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας. 

Είμαι παντρεμένη με δύο κόρες, φοιτήτριες στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών

 

ΚΑΝΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Χρήστου.

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και ζει στην Καλαμάτα με την οικογένεια του. Εργάζεται σε μεγάλη επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα. Είναι μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας, μέλος του Δ.Σ ΙΝΕ-ΓΣΕΕ περιφέρειας Πελοποννήσου, πρώην γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Το 2019 ήταν υποψήφιος του περιφερειακού συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο. Μέλος της ΛΑΕ-ΑΑ Μεσσηνίας.

 

ΚΥΒΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Δημητρίου:

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα και ζει στην Καρδαμύλη. Έχει ζήσει, σπουδάσει κι εργαστεί στο εξωτερικό. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2009. 
Είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στη διδασκαλία της Αγγλικής ως δεύτερης γλώσσας (TEFL).
Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Μάνης και πρώην αντιδήμαρχος στον ίδιο Δήμο. Το 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΜέΡΑ25.

 

ΜΗΤΣΗ ΜΑΡΙΑ του Δημητρίου: 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει μόνιμα στην Καλαμάτα με την οικογένεια της. Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος και πρόεδρος του «Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων». Συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά κινήματα. Μέλος της Κ.Ε του Αριστερού Ρεύματος, μέλος της ΛΑΕ-ΑΑ Μεσσηνίας. Υποψήφια με τον περιφερειακό συνδυασμό «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο. Υποψήφια βουλεύτρια της ΛΑΕ το 2015 και 2019 και υποψήφια ευρωβουλεύτρια το 2019. 

 

ΜΠΑΚΑΣ ΙΑΣΩΝΑΣ του Δημητρίου: 

Γεννήθηκε το 1997 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ (πρ. ΑΣΟΕΕ). Συνεχίζει τις σπουδές του ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΠΜΣ "Πολιτική Οικονομία" του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης (ΕΚΠΑ) και εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση οικοδομικών υλικών «Δημήτριος Μπάκας και Σια ΕΕ». Είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτη Αριστερά. Συμμετέχει ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και στους αγώνες της νεολαίας για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

 

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ του Θεοδώρου:

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Φοίτησα στο Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάω Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

Έχω εργαστεί στην Ελλάδα και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Ιταλία, Πορτογαλία, Γερμανία και Πολωνία, στους τομείς των χρηματοοικονομικών και της τεχνολογίας, κατά κύριο λόγο. Είμαι αυτοαπασχολούμενη στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών μέσω διαδικτύου.

Μέλος του πανευρωπαϊκού κινήματος Diem25 και του ΜέΡΑ25 Ελλάδας από το 2018, καθώς και της Ομάδας Βάσης Καλαμάτας, ενώ έχω συμμετάσχει ενεργά στην Ομάδα Brain Drain του κόμματος, ως κάτοικος εξωτερικού. Είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 2020.

Ενδιαφέρομαι για ζητήματα Εργασίας, Υγείας, Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομίας.