Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 00:47

Στο Παρίσι ο δήμαρχος Καλαμάτας σε διάσκεψη για το περιβάλλον

Στο Παρίσι ο δήμαρχος Καλαμάτας σε διάσκεψη για το περιβάλλον

Στο Παρίσι θα βρίσκεται ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σήμερα, Πέμπτη 25 Μαΐου, προσκεκλημένος στη Σύνοδο του οργανισμού Change Now και της Επιτροπής Συμφώνου Δημάρχων της Ευρώπης για το Κλίμα και την Ενέργεια. Θέμα της Συνόδου είναι η περιβαλλοντική και κοινωνική μετάβαση και ο δήμαρχος σε σχετική δήλωσή του σημείωσε ότι “πρόκειται για μια εξόχως τιμητική πρόσκληση για το Δήμο Καλαμάτας, που έρχεται σε συνέχεια της ένταξής μας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030, αλλά και των πολιτικών που εφαρμόζουμε με στόχο μια περισσότερο βιώσιμη και πράσινη πόλη.

Στη Διεθνή Συνάντηση για το Κλίμα στο Παρίσι, μαζί με άλλους συναδέλφους Δημάρχους 30 πόλεων που έχουν κάνει βήματα προς την κλιματική ουδετερότητα, θα μας δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες, να αναπτύξουμε άξονες και δράσεις όπως η κινητικότητα, η ενέργεια κ.ά.

Ταυτόχρονα δε -και αυτό είναι επίσης σημαντικό- θα μας δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσουμε την πόλη μας, την Καλαμάτα και τα όσα μέχρι σήμερα έχουν γίνει, αλλά και τον σχεδιασμό μας για το μέλλον.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της εξωστρέφειας, συμμετέχουμε σε Διεθνή Fora και είμαι βέβαιος ότι η τιμητική για την Καλαμάτα συμμετοχή μας σε αυτή τη Διεθνή Συνάντηση μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να μας προσφέρει…»