Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 16:36

Αληθινό κόσμημα για την εκπαίδευση το κτήριο του Μουσικού Σχολείου

Αληθινό κόσμημα για την εκπαίδευση το κτήριο του Μουσικού Σχολείου

ΜΙΚΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ
Είναι αδύνατο να μην εντυπωσιάσει τον επισκέπτη το κτήριο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, το οποίο πληροί και με το παραπάνω τις ανάγκες μιας τέτοιας σχολικής και καλλιτεχνικής μονάδας. Το κτήριο παραδόθηκε σήμερα στο Δήμο, με ανταλλαγή όμως υπαινιγμών…

(φωτογραφίες)

…μεταξύ του δημάρχου και του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Το Μουσικό Γυμνάσιο και το Μουσικό Λύκειο αναμένεται να μετακομίσουν στο καινούργιο κτήριο κατά την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους και ήδη καταστρώνεται ο σχετικός σχεδιασμός.
Είναι ένα σχολικό κτήριο με περίπου 100 σχολικές αίθουσες και δωμάτια, με ειδικά μονωμένους χώρους για τη διδασκαλία μουσικών οργάνων, με εργαστήρια, με ειδικές υποδομές για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, με υπόγειο χώρο στάθμευσης, μέχρι και δυάρι διαμέρισμα για τον σχολικό φύλακα υπάρχει! Εκπληκτική είναι επίσης η αίθουσα εκδηλώσεων, με 500 θέσεις περίπου και με θαυμάσια ακουστική. Η αίθουσα θα εγκαινιαστεί το Σάββατο, με συναυλία της Μαρίζας Κωχ και του Λάκη Χαλκιά, η οποία στηρίζεται από το Δήμο και εντάσσεται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, η οποία θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την πολιτεία και τον ΟΣΚ για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, χωρίς να παραλείψει να επισημάνει τη συμβολή του Δήμου, της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ αναφέρθηκε στην υποστήριξη του συγκεκριμένου έργου από αλλεπάλληλες κυβερνήσεις.
Ο διευθυντής έργων του ΟΣΚ, Λεωνίδας Θεοτοκάτος, τόνισε από την πλευρά του ότι ήταν ένα δύσκολο έργο, εννοώντας ότι δεν υπήρχαν εξασφαλισμένα τα απαιτούμενα χρήματα, σημείωσε όμως ότι η αποφασιστικότητα του Οργανισμού για την ολοκλήρωσή του ξεπέρασε τα όποια προβλήματα.
Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου, Άννα Φραγκιά, εξέφρασε τη χαρά της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ολοκλήρωση του έργου, τόνισε ότι η προσμονή για τη μετακόμιση σε αυτό είναι μεγάλη και διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η συναίσθηση της ευθύνης για τη λειτουργία αυτού του κτηρίου.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, Παναγιώτης Κουφαλάκος, σημείωσε ότι πέρασαν 20 χρόνια από τότε που πρωτοξεκίνησε ο αγώνας για να αποκτήσει το σχολείο το δικό του κτήριο. Τόνισε ότι το έργο άργησε να γίνει ωστόσο ανέφερε ότι το σημαντικό είναι πως ολοκληρώθηκε, σημειώνοντας ότι το μήνυμα που βγαίνει είναι πως με ενότητα ο κόσμος μπορεί να επιβάλλει τα αιτήματά του. Είπε ότι για την υλοποίηση του έργου συνέβαλαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με το σημερινό δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα που τότε ήταν αντινομάρχης, ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ καθοριστική υπογράμμισε ότι ήταν η συμβολή του Συλλόγου Γονέων όποτε «μπλόκαραν» οι διαδικασίες.
Κλείνοντας ο Παναγιώτης Κουφαλάκος τόνισε πως οι ιδιώτες πρέπει να μείνουν μακριά από τη δημόσια εκπαίδευση και πως ο κόσμος πρέπει να αγωνιστεί για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του σχολείου.
Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, που απάντησε ότι την πολιτική για τα σχολεία του Δήμου την καθορίζει ο Δήμος και κανένας άλλος…
Στ.Μ.