Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 20:49

Ελπίδα για νερό το βράδυ στην Καλαμάτα - Υπό δοκιμή λύση έκτακτης ανάγκης

Ελπίδα για νερό το βράδυ στην Καλαμάτα - Υπό δοκιμή λύση έκτακτης ανάγκης

Με την ελπίδα ότι θα πετύχει, έχει ξεκινήσει η δοκιμή μιας λύσης έκτακτης ανάγκης για να έρθει το νερό στην Καλαμάτα, με παράκαμψη της δεξαμενής του Πηδήματος, τμήμα του πυθμένα της οποίας υπέστη κατολίσθηση με αποτέλεσμα το νερό να χάνεται. Αν η δοκιμή επιτύχει, κάτι πάντως που θεωρείται δύσκολο, το νερό αναμένεται να φτάσει στην Καλαμάτα τη νύχτα. Αν όχι, θα δοκιμαστεί δεύτερη λύση έκτακτης ανάγκης…

Το απόγευμα συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ύδρευσης, ο πρόεδρος του οποίου, Κώστας Αθανασόπουλος, ενημέρωσε τα μέλη για το πως γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. 

Όπως είπε, δίπλα στη δεξαμενή με τη ζημιά υπάρχει μια άλλη, πολύ μικρή και παλιά. Σε αυτή έγιναν εργασίες ώστε να δεχτεί το νερό που έρχεται από το αντλιοστάσιο του Πηδήματος και μέσω του αγωγού Φ600 να ξεκινήσει η υδροδότηση της Καλαμάτας. Πληροφορίες λένε ότι έχει ξεκινήσει να δοκιμάζεται αυτή η λύση έκτακτης ανάγκης. Αν η μικρή και παλιά αυτή δεξαμενή δεν αντέξει,  τότε θα γίνει προσπάθεια να συνδεθεί ο αγωγός που φέρνει το νερό από το αντλιοστάσιο στη δεξαμενή του Πηδήματος απευθείας με τον αγωγό Φ600, κάτι που επίσης ενέχει κινδύνους λόγω του αέρα που έχει πάρει ο αγωγός. 

Αν δεν λειτουργήσει καμία από τις δύο λύσεις τότε είναι άγνωστο πόσο θα έρθει ξανά το νερό στην Καλαμάτα!

Στ.Μ.