Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 10:36

Παράταξη Κοσμόπουλου για τη ζημιά στην ύδρευση: Αποκαλύφθηκε η γύμνια της δημοτικής αρχής

Παράταξη Κοσμόπουλου για τη ζημιά στην ύδρευση: Αποκαλύφθηκε η γύμνια της δημοτικής αρχής

Αυτό που πέρασαν χθες οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Καλαμάτας, με τη διακοπή της ύδρευσης λόγω ζημιάς στη δεξαμενή του Πηδήματος, αποκάλυψε τη γύμνια της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά τη φροντίδα των νευραλγικών υποδομών του Δήμου. Αυτό υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Βασίλη Κοσμόπουλο, τονίζοντας ακόμη ότι μια καθίζηση στη δεξαμενή αρκούσε για να δείξει πόσο μάταια είναι τα επικοινωνιακά σόου της δημοτικής αρχής. Η παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου επισημαίνει ακόμη τον κίνδυνο που υφίσταται για την πόλη της Καλαμάτας από τυχόν βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης εν μέσω της θερινής περιόδου, σχολιάζοντας ακόμη ότι για την αντικατάστασή του η δημοτική αρχή δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον…

Η παρέμβαση της παράταξης του Βασίλη Κοσμόπουλου, «Καλαμάτα Μπροστά», έχει ως εξής: «Με το αίσιο (;) τέλος, έστω και προσωρινά, ενός ακόμα επεισοδίου στο σήριαλ που λέγεται υδροδότηση του δήμου μας, η παράταξη μας και ο Βασίλης Κοσμόπουλος, θέλουν πρωταρχικά να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στο τεχνικό προσωπικό της ΔΕΥΑΚ και σε όσους βοήθησαν στη γρήγορη, για το μέγεθος της βλάβης, αποκατάσταση της υδροδότησης, γιατί για άλλη μια φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Η επίτευξη αποτελεσματικής λύσης κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, αποτελεί έναν τεχνικό άθλο και δικαίως πρέπει να τους απονεμηθούν τα εύσημα.

Η δημοτική αρχή, για μια ακόμα φορά εκτέθηκε πολλαπλά και παρουσιάσθηκε φανερά κατώτερη των περιστάσεων. Οι αμήχανες και λανθασμένες αρχικά εκτιμήσεις για την αιτία του προβλήματος, η έλλειψη ψυχραιμίας τις κρίσιμες ώρες που έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις, η παντελής έλλειψη πίστης στις τεχνικές δυνατότητες του προσωπικού, οδήγησαν σε δηλώσεις που έσπειραν πανικό.

Τα ερωτήματα για την στάση της στο φλέγον θέμα της υδροδότησης της πόλης είναι πολλά και αμείλικτα. Ο καλός Θεός της πόλης, μας στέλνει συνεχώς σήματα κινδύνου σε μια δημοτική αρχή που διαπρέπει σε επικοινωνιακά σώου και ανέξοδα «θα», αλλά ματαίως. Ας σκεφθούν οι κύριοι της δημοτικής αρχής, που επαίρονται για την αποδοχή τους από τους πολίτες, τι θα σήμαινε αν αυτό συνέβαινε το επόμενο εορταστικό τριήμερο. Ας σκεφθούν τι θα συμβεί αν ο μη γένοιτο παρουσιάσει πρόβλημα ο πολύπαθος αγωγός Φ600, για την αντικατάσταση του οποίου δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον.

Ο υπεύθυνος για την λειτουργία της πόλης κε δήμαρχε δεν κάνει δηλώσεις για «πρωτοφανή ζημιά», όταν αναφέρεται σε μια εγκατάσταση 90 ετών, η οποία δεν συντηρείται σε τακτά διαστήματα και που δυστυχώς όλοι είδαμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Ανεξέλεγκτα είναι μόνο τα φυσικά φαινόμενα και αυτά υπό προϋποθέσεις. Όλα τα άλλα είναι ανθρώπινη αδυναμία και ανεπάρκεια.

Η γύμνια του βασιλιά στον γνωστό παραμύθι του Άντερσεν αποκαλύφθηκε από ένα μικρό παιδί, αρκούσε μια καθίζηση του εδάφους για να αποκαλύψει σε όλους την γύμνια της δημοτικής αρχής.

Με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε δεκάδες συμπολίτες μας, που επικοινώνησαν με τους δημοτικούς μας Συμβούλους και τον Βασίλη προσωπικά ζητώντας να ενεργήσουν, υποκαθιστώντας τη δημοτική αρχή. Για λόγους αρχής, με την πεποίθηση ότι στο πεδίο της μάχης πρέπει να βρίσκονται μόνο οι μαχητές και έχοντας εμπιστοσύνη στους τεχνικούς, παρακολουθήσαμε διακριτικά την πρόοδο των εργασιών».