Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 00:46

Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στον Ταΰγετο με 40.000.000 ευρώ μαζί με τη μόχλευση

Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στον Ταΰγετο με 40.000.000 ευρώ μαζί με τη μόχλευση

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σε περίπου 40.000.000 ευρώ θα ανέλθουν οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Ταΰγετο, στις ορεινές περιοχές των Δήμων Καλαμάτας και Σπάρτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Ολοκληρωμένης Χωρικής,  ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Είπε ότι η πρώτη συνάντηση για τη διαμόρφωση της στρατηγικής της ΟΧΕ Ταϋγέτου θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, πιθανότατα μεταξύ 15 και 15 του μηνός, στο Τουριστικό Ταϋγέτου. 

 

Στη συνάντηση στο Τουριστικό, συνέχισε ο Παναγιώτης Νίκας, θα προσκληθούν οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Σπάρτης, ο επόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός και εκπρόσωποι φορέων και παράγοντες από τα χωριά του Ταϋγέτου που εντάσσονται στο πρόγραμμα. 

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι είναι ευκαιρία να γίνουν στρατηγικές επενδύσεις στον Ταΰγετο, μετά από 40 χρόνια, όπως είπε χαρακτηριστικά, που ετοιμάζονται διάφορες μελέτες για την περιοχή και στοιβάζονται στους φοριαμούς. 

Τέλος ο κ. Νίκας τόνισε ότι την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού για τις ΟΧΕ θα έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στα προηγούμενα ανάλογα προγράμματα η ευθύνη ήταν στους Δήμους. 

Στ.Μ.