Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 08:00

Τουλάχιστον 4.500 νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ!

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αν εφαρμοζόταν ο κανονισμός της ΔΕΥΑΚ τότε άμεσα θα έπρεπε να κοπεί το νερό σε τουλάχιστον 4.500 νοικοκυριά! Όσο βαθαίνει η κρίση τόσο πολλαπλασιάζεται και ο αριθμός των νοικοκυριών που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καλαμάτας…

Στοιχεία για τους απλήρωτους λογαριασμούς νοικοκυριών παρουσίασε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ ο διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών, Παναγιώτης Περιβολάρης.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της ΔΕΥΑΚ όποιος οφείλει στην Επιχείρηση ποσό μεγαλύτερο των 150 ευρώ τότε πρέπει να διακόπτεται η υδροδότηση και να αφαιρείται το υδρόμετρο. Αυτή την περίοδο τα νοικοκυριά, στην πόλη της Καλαμάτας, που οφείλουν από 150 ευρώ και πάνω ανέρχονται σε 4.500! Αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% σχεδόν των καταναλωτών-πελατών της ΔΕΥΑΚ. Τα νοικοκυριά που χρωστούν στην  Επιχείρηση από 300 μέχρι 500 ευρώ ανέρχονται σε 1.650, ενώ τα νοικοκυριά που χρωστούν πάνω από 500 ευρώ είναι περίπου 545.
Ο κ. Περιβολάρης σημείωσε ότι υπάρχει μια διερεύνηση από τη διοίκηση και το Σωματείο, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οφειλέτες και να μπορέσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους χωρίς να υποστούν το μέτρο της διακοπής της υδροδότησης.
Αποφάσεις θα ληφθούν σε επόμενη συνεδρίαση, ωστόσο η πρόταση που φάνηκε να επικρατεί είναι ότι το νερό θα κόβεται και το υδρόμετρο θα αφαιρείται όταν η οφειλή ξεπερνάει τα 500 ευρώ, από 150 που είναι σήμερα. Θα διερευνηθούν επίσης τα περιθώρια που υπάρχουν προκειμένου οι μακροχρόνια άνεργοι με μεγάλα οικονομικά προβλήματα να έχουν όσο πιο μεγάλες διευκολύνσεις γίνεται, ενώ εξετάζεται και η μείωση του τέλους επανασύνδεσης, που τώρα είναι 41 ευρώ.
Από την άλλη, μελετώνται μέτρα αυστηρότερου ελέγχου των ενοικιαστών οφειλετών της ΔΕΥΑΚ, καθώς είναι συχνό φαινόμενο να εγκαταλείπουν οι ενοικιαστές τα διαμερίσματα στα οποία διέμεναν, αφήνοντας όμως στους ιδιοκτήτες μεγάλο «φέσι». Η άποψη που επικρατεί είναι να δεσμεύεται ο Α.Φ.Μ. των ενοικιαστών, όπως κάνει η ΔΕΗ.
Στ.Μ.