Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 15:42

Έχει χαθεί ή όχι το έργο ανάπλασης του παράκτιου μετώπου στη Μικρή Μαντίνεια;

Θανάσης Βασιλόπουλος, Στάθης Αναστασόπουλος Θανάσης Βασιλόπουλος, Στάθης Αναστασόπουλος

ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

Υπεύθυνη ενημέρωση για ένα σημαντικό για το Δήμο Καλαμάτας έργο, αυτό της ανάπλασης του παράκτιου μετώπου, δεν υπάρχει και αυτό δείχνει ότι υπάρχει έλλειμμα στην παρακολούθηση των σημαντικών ζητημάτων. Για το έργο αυτό ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, απαντώντας σε ερώτηση της Ντίνας Νικολάκου, ότι έχουν ετοιμαστεί οι μελέτες, έχουν τεθεί αποσταλεί μάλιστα στους Δήμους Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης, δεδομένου ότι το έργο θα γίνει στα δικά τους όρια, πλην όμως δεν υπάρχει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Αντίθετα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Τζαμουράνη, ανέφερε ότι το έργο δεν έχει προχωρήσει επειδή δεν υπάρχουν οριστικές μελέτες και αρνήθηκε, για μια ακόμη φορά, την ύπαρξη προβλήματος χρηματοδότησης από το “Αντώνης Τρίτσης”...

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, είπε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι οι μελέτες του έργου και συγκεκριμένα η τοπογραφική μελέτη, η αρχιτεκτονική αναβάθμιση των παραλιακών μετώπων, η μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, η περιβαλλοντική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης ετοιμάστηκαν από το Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας “Πάρνωνας”, με αμοιβή 321.000  ευρώ, που προήλθαν από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, στο οποίο είχε ενταχθεί το έργο. 

Όπως συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, οι μελέτες αυτές έγιναν αποδεκτές από τη διεύθυνση των τεχνικών υπηρεσιών στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και επιπροσθέτως “έχουν παραληφθεί από τα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης και από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Απομένει να προωθηθεί η διαδικασία έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των περιβαλλοντικών όρων”. 

Για τη συνέχιση όμως του έργου ο αντιπεριφερειάρχης δεν ήταν αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι “όλοι γνωρίζουμε για το “Αντώνης Τρίτσης” ότι αυτή τη στιγμή δεν υποστηρίζει κανονικά τα έργα τα οποία είχαν αρχικά ενταχθεί”. 

Ο “Αντώνης Τρίτσης” μάλλον πρέπει να θεωρείται πρόγραμμα που έχει πια ολοκληρωθεί, καθώς στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με τη συμμετοχή του νέου υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ζήτησε από τον υπουργο ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση. 

Στ.Μ.