Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 17:55

Δεύτερη μέρα εκδηλώσεων για τη Ναυτική Εβδομάδα στο λιμάνι της Καλαμάτας

Δεύτερη μέρα εκδηλώσεων για τη Ναυτική Εβδομάδα στο λιμάνι της Καλαμάτας

Με αεροπορική επίδειξη, από την Ομάδα “Δαίδαλος” της Πολεμικής Αεροπορίας, ξεκίνησαν την Τετάρτη το απόγευμα οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας Καλαμάτας, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή το βράδυ 8 Σεπτεμβρίου…

 

Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων περιελάμβανε ακόμη καλωσόρισμα από την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που είναι ο διοργανωτής της Ναυτικής Εβδομάδας, δημοτική σύμβουλο Λυδία Εξηνταβελώνη, τρισάγιο στη μνήμη των κεκοιμημένων και πεσόντων εν ώρα καθήκοντος ναυτικών, χαιρετισμούς από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό και τον βουλευτή Περικλή Μαντά. Ακολούθησε live cooking με θέμα «Αλιευτικός Τουρισμός, ένας ανεκμετάλλευτος πλούτος – Λεοντόψαρο, η απειλή του θαλάσσιου πλούτου», από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας (Σ.Ε.Μ) και Messinia Forum.

Η πρώτη μέρα της Ναυτικής Εβδομάδας ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τους “Ταξίμ”. 

κάντε κλικ ΕΔΩ

Ο δήμαρχος Καλαμάτας στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι “δεσμευόμαστε ότι το παραλιακό μέτωπο είναι προτεραιότητα για εμάς, και αυτή η μεγάλη γιορτή θα γίνει θεσμός”.

Το πρόγραμμα της Ναυτικής Εβδομάδας για σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου και αύριο έχει ως εξής: 

19:00 Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε θαλάσσιο περιβάλλον από το Σχολείο Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε) της Πολεμικής Αεροπορίας, με ελικόπτερο το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, με σκάφος την Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ο.Α.Κ.), με αυτοδύτες σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερικό Τμήμα Καλαμάτας), το ΕΚΑΒ και τη Σχολή Εκπαίδευσης AQUARESCUE.

19:45 Παρουσίαση –ομιλία από τον Περιφερειακό Διευθυντή της PADI στην Ελλάδα, κ. Τριανταφύλλου, με θέμα «Μορφές κατάδυσης και ασφάλεια».

20:00 Παρουσίαση – ομιλία από τον δάσκαλο και Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, κ. Σαραβελάκη, με θέμα «Αόρατες αναπηρίες και θάλασσα».

20:15 Παρουσίαση – ομιλία από την κ. Βασιλική Νικητοπούλου, φιλόλογο, καθηγήτρια στο τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Καΐρου και την κ. Σταυρούλα Καλδή, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα «Η Ελλάδα και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που την περιβάλλει...»

 

Παρασκευή 06/09/2024

16:00-17:30 Ιστιοδρομίες – αγώνες επίδειξης από τους Ναυταθλητικούς συλλόγους της πόλης μας Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας «ο Ποσειδών» και Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας «ο Αίολος».

21:00 Συναυλία με τους «THE BLUES ESCAPE»