Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 18:17

Ευχαριστίες του δημάρχου προς τον Π. Τατούλη για τα έργα του ΕΣΠΑ

Ευχαριστίες του δημάρχου προς τον Π. Τατούλη για τα έργα του ΕΣΠΑ

ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Αγκαλιές, φιλιά και δώρα ανταλλάχτηκαν πριν από λίγο, κατά την επίσκεψη του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, όπου και ανακοινώθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου αντικατάστασης τμήματος του δικτύου ύδρευσης στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα…

Οι δύο αυτοδιοικητικοί άρχοντες επιχείρησαν να δείξουν ότι μεταξύ τους υπάρχει εξαιρετική συνεργασία και ότι προωθούν σημαντικά έργα για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής.
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου με το οποίο θα αντικατασταθούν και οι αμιαντοσωλήνες που υπάρχουν ακόμη στην Καλαμάτα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4,7 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
Τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο δήμαρχος τόνισαν ότι πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο, που «κουμπώνει» με άλλο ανάλογο το οποίο μόλις ολοκληρώθηκε από τη ΔΕΥΑΚ.
Ο κ. Νίκας, αναφερόμενος στα έργα του ΕΣΠΑ που γίνονται στο Δήμο, μίλησε για την αντιδιαβρωτική προστασία στη Μικρά Μαντίνεια, που τόνισε ότι προχωράει πολύ καλά. Είπε ότι το έργο της ανάπλασης της πλατείας ολοκληρώθηκε και κατά γενική ομολογία είναι άρτιο. Το έργο του πεζοδρομίου στη Φαρών σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ πρόσθεσε ότι μόλις ξεκίνησε και το έργο της νησίδας στην Κρήτης (γίνεται με δάνειο). Για τα δύο έργα ανάπλασης που γίνονται στο Ιστορικό Κέντρο σημείωσε ότι το πρώτο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ενώ στο δεύτερο υπάρχουν κάποια προβλήματα στη ροή χρηματοδότησης, που όμως θα ξεπεραστούν. Ζήτησε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η ανακατασκευή της Καρδιολογικής Κλινικής στο παλιό Νοσοκομείο, ώστε να λειτουργήσει ως κέντρο πρόνοιας. Χωρίς προηγούμενο σημείωσε ότι είναι τα έργα που κάνει η ΔΕΥΑΚ και ειδικότερα επεσήμανε ότι βγήκε ανάδοχος για την επέκταση και αναβάθμιση του Βιολογικού. Μάλιστα για τον Βιολογικό είπε ότι έχει να γίνει παρέμβαση εδώ και 25 χρόνια, παραβλέποντας την τελευταία αναβάθμιση της Μονάδας που έγινε επί δημαρχοντίας Γιώργου Κουτσούλη. Ζήτησε επίσης ο δήμαρχος Καλαμάτας να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από το αντλιοστάσιο του Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα και τη Μάνη. Τέλος, ζήτησε την υποστήριξη της Περιφέρειας για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού.
Κλείνοντας ο δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον περιφερειάρχη και τόνισε ότι η συνεργασία τους είναι «εξόχως δημιουργική και ελπιδοφόρα».
Ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης απάντησε ότι και η ανακατασκευή της Καρδιολογικής θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, εφόσον η σκοπιμότητα του έργου ταυτίζεται με το σχεδιασμό που είχε γίνει από την Περιφέρεια, αλλά και η λειτουργία του Μεγάρου Χορού θα υποστηριχθεί.
Αναφερόμενος γενικότερα στα έργα ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι στο Δήμο Καλαμάτας γίνονται πολύ μεγάλες επενδύσεις, ιδίως σε ό,τι αφορά τα έργα στον τομέα της υγείας. Επίσης διαβεβαίωσε ότι θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ το 8ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Νηπιαγωγείο. Τέλος, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται η μελέτη για τη αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας και τη λειτουργία του ως προπονητικού κέντρου, έργο που θα ενταχθεί αμέσως στο ΕΣΠΑ.
Ο κ. Τατούλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο διαγωνισμό της Περιφέρειας για την ολική διαχείριση των απορριμμάτων, σημειώνοντας ότι τον Αύγουστο θα υπάρχει ο προσωρινός ανάδοχος και πως η στρατηγική αυτή της Πελοποννήσου αποτελεί πλέον το παράδειγμα για όλη τη χώρα αλλά και για την Ευρώπη (!), σε ό,τι αφορά τους χρόνους δημιουργίας των απαιτούμενων εγκαταστάσεων. Ο δήμαρχος σημείωσε σχετικά ότι οι Δήμοι στηρίζουν το σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τόνισε όμως ότι πρέπει να προχωρήσει η ενδιάμεση διαχείριση μέχρι την εφαρμογή της οριστικής λύσης.
Στ.Μ.