Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 16:35

"Συνέχιση του αντιδημοκρατικού κατήφορου" λέει το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ

"Συνέχιση του αντιδημοκρατικού κατήφορου" λέει το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΡΤ
Η κατάργηση της ΕΡΤ βάλλει ευθέως κατά της δημοκρατίας, τονίζει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και προειδοποιεί ότι εάν δεν αντιδράσουν οι πολίτες θα συνεχιστεί το ξεπούλημα των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Σε ανακοίνωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, που υπογράφεται από τον πρόεδρο και τον γραμματέα του, Χρήστο Σταθόπουλο και Παναγιώτη Κάρκαλη αντίστοιχα, τονίζονται τα εξής:
«Η τρικομματική μνημονιακή Κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον δημοκρατικό κατήφορο, με άλλο ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εξέδωσε μία ακόμη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία οι Υπουργοί της μπορούν να καταργούν φορείς του Δημοσίου προκειμένου να ικανοποιήσουν τα ντόπια και ξένα αφεντικά της.
Σήμερα είναι η σειρά της ΕΡΤ και των εργαζομένων σ’ αυτή, αύριο ίσως η σειρά των κρατικών Νοσοκομείων και των δημόσιων σχολείων. Η κατάργηση της ΕΡΤ βάλει ευθέως κατά της αντικειμενικής και πλουραλιστικής ενημέρωσης, κατά του δικαιώματος που έχει κάθε πολίτης για αντικειμενική ενημέρωση και ελευθεροτυπία, κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και αποτελεί μια ακόμη αντισυνταγματική πράξη αυτής της Κυβέρνησης.
Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά αυτήν την πολιτική, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και κάθε πολίτη να αποτρέψουμε αυτήν την πολιτική που διαλύει την Ελληνική κοινωνία και ξεπουλά τα δημόσια κοινωνικά αγαθά».