Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 17:11

Υπογραφές για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας

Ο Ανδρέας Καραγιάννης (δεξιά) και ο Διονύσης Γεωργόπουλος υπογράφουν τη σύμβαση για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας Ο Ανδρέας Καραγιάννης (δεξιά) και ο Διονύσης Γεωργόπουλος υπογράφουν τη σύμβαση για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας

ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΣΕ 12 ΜΗΝΕΣ
Μπήκαν σήμερα οι υπογραφές και μπορεί σιγά σιγά να ξεκινήσει το έργο της αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού, ο οποίος, στην κατάσταση που βρίσκεται εδώ και χρόνια, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα δυσοσμίας στο Ασπρόχωμα, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι προκαλεί και άλλα θέματα…

Η αναβάθμιση θα γίνει με το σύστημα μελέτη-κατασκευή, από την εταιρία «Μεσόγειος Α.Ε.». Το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 4.179.700 ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 12 μήνες.
Πριν από την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αίσια έκβαση της διεκδίκησης ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ. Επιπλέον σημείωσε ότι το έργο που γίνεται από τη ΔΕΥΑΚ είναι πρωτοφανές, δεδομένης και της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι πρόσφατα εντάχθηκε το έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην πόλη της Καλαμάτας, προσεχώς αναμένεται η ένταξη του έργου της διαχείρισης της λυματολάσπης, ενώ έχει προγραμματιστεί η επέκταση του αγωγού αποχέτευσης μέχρι τη Θουρία, τη Μικρομάνη και τα Λαίικα.
Ο δήμαρχος συνεχάρη τη ΔΕΥΑΚ και το προσωπικό της για τις προσπάθειές του, όπως επίσης ευχαρίστησε τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, που ενέκρινε το έργο, τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, που έβαλε την υπογραφή του και το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ, Αριστείδης Τσαούσης, τόνισε ότι με το έργο της αναβάθμισης ο Βιολογικός Καθαρισμός θα εκσυγχρονιστεί πλήρως και δεν θα προκαλεί κανένα πρόβλημα, διευκρίνισε ωστόσο ότι και τώρα λειτουργεί με καλά αποτελέσματα και δεν επιβαρύνει τη θαλάσσια περιοχή.
Για την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου, σημείωσε ο κ. Τσαούσης, η ανάδοχος εταιρία έχει προθεσμία δύο μηνών, όμως επεσήμανε ότι η μελέτη έχει ήδη προχωρήσει και τελικά θα είναι έτοιμη σε 15 ημέρες περίπου.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Ανδρέας Καραγιάννης, επίσης αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται και έχει προγραμματίσει η δημοτική επιχείρηση, ενώ υπέγραψε τη σύμβαση του έργου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Μεσόγειος Α.Ε.», Διονύση Γεωργόπουλο, ο οποίος από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι η εταιρία του είναι σε θέση να φέρει εις πέρας και με ποιοτικό τρόπο το έργο, δεδομένου ότι έχει μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα.
Στ.Μ.