Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 02:30

Στο επόμενο ΕΣΠΑ το Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, τώρα το Καλαμάτα-Ριζόμυλος

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ Δ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ
Κλείνει το ΕΣΠΑ και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι μελέτες για το δρόμο Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, οπότε αναγκαστικά το έργο θα χρηματοδοτηθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο (2013-2020). Το δε τμήμα Καλαμάτα-Ριζόμυλος αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο Φθινόπωρο και οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2014…

Αυτά ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, μετά τις επαφές που είχε στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο και διευθυντικά στελέχη.
Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, στη σύσκεψη στο υπουργείο κύριο θέμα ήταν «η πορεία υλοποίησης του πλέον σημαντικού για το Νομό Μεσσηνίας έργου, του οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη. Το Υπουργείο από πλευράς του δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης και δημοπράτησης έως το προσεχές φθινόπωρο, του τμήματος Καλαμάτα-Ριζόμυλος. Τηρουμένου του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, το Α’ τρίμηνο του 2014 θα ξεκινήσει η κατασκευή του προαναφερθέντος οδικού τμήματος. Επιπλέον, δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου, για άμεση δημοπράτηση της οριστικής μελέτης του τμήματος Ριζόμυλος-Σουληνάρι-Πύλος-παράκαμψη Πύλος-Μεθώνη, ώστε να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο 2013-2020. Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας είναι άξονας προτεραιότητας για το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Στη συνέχεια της ημέρας, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Εμίρη και τους συνεργάτες του και συζήτησαν το θέμα της αξιοποίησης της μαρίνας της Πύλου και τμήματος της χερσαίας ζώνης λιμένος. Ο κ. Εμίρης αναφέρθηκε στη διαδικασία προσέλκυσης ενδιαφέροντος ιδιωτών, η οποία θα ανοίξει άμεσα και εκτίμησε ότι ο προσδοκώμενος χρόνος ολοκλήρωσης των διαδικασιών θα είναι διάρκειας ενός έτους».