Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 03:22

Μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου

Νίκος Πατσαρίνος, Δημήτρης Καλούτσας, Κώστας Σιψάς, Δημήτρης Κουφόγιαννης, Χριστίνα Λαδά και Παναγιώτης Κάτσαρης Νίκος Πατσαρίνος, Δημήτρης Καλούτσας, Κώστας Σιψάς, Δημήτρης Κουφόγιαννης, Χριστίνα Λαδά και Παναγιώτης Κάτσαρης

ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Όσο πιο μαζική θα είναι η συμμετοχή του κόσμου στο πανελλαδικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει το Φεστιβάλ που διοργανώνει στην Καλαμάτα για να τιμήσει την επέτειο της δικτατορίας του Μεταξά. Αυτό τόνισαν, σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι…

…φορέων που διοργανώνουν το αντιφασιστικό συλλαλητήριο, το οποίο θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στις επτά το απόγευμα του Σαββάτου.
Τη συμμετοχή του κόσμου ζήτησαν ο Κώστας Σιψάς εκ μέρους της Αντιφασιστικής Κίνησης, ο Δημήτρης Κουφόγιαννης από την Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, η Χριστίνα Λαδά από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Παναγιώτης Κάτσαρης από το Σύλλογο Εργαζομένων του Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», ο Δημήτρης Καλούτσας από την Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας και ο Νίκος Πατσαρίνος από τις αυτοδιοικητικές κινήσεις που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει επίσης συμμετοχή ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, η ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, το Θεατρικό Σχήμα «ΣΥΝ ΕΝΑ», η Θεατρική Ομάδα «ΩΚΥΤΟΠΟΝ» και το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, ενώ αναμένεται να έρθουν στην Καλαμάτα αντιφασίστες και από την Αθήνα.
Οι ομιλητές στη συνέντευξη Τύπου τόνισαν ότι η Χρυσή Αυγή μέσα από το φεστιβάλ της θέλει να διαδώσει το μίσος και τον ρατσισμό, τόνισαν ότι είναι κόμμα που αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος και όχι αντισυστημικό, γι’ αυτό και στηρίζει τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις.
Ο Δημήτρης Κουφόγιαννης τόνισε ότι οι διοργανωτές «δεν επιδιώκουμε να γίνουν επεισόδια, κατ’ αρχήν» αλλά να δείξει ο κόσμος την αντίθεσή του στη Χρυσή Αυγή και να την εξαναγκάσει να ακυρώσει το φεστιβάλ που διοργανώνει. Σημείωσε ωστόσο ότι μετά το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί συνέλευση όπου ο κόσμος θα αποφασίσει για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Σε ό,τι αφορά τη διάσπαση που υπάρχει μεταξύ των φορέων και των Σωματείων που ξεκίνησαν την προσπάθεια για την κινητοποίηση του κόσμου ώστε να αποτραπεί το χρυσαυγίτικο φεστιβάλ, ο Παναγιώτης Κάτσαρης και ο Νίκος Πατσαρίνος απάντησαν ότι δεν υπάρχει κάποια αντιπαράθεση μεταξύ των φορέων και των Σωματείων αλλά διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τον κοινό σκοπό, που είναι η απομόνωση της Χρυσής Αυγής.
Στ.Μ.