Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 16:24

Και όμως συζητούν στα σοβαρά τη μονοδρόμηση της οδού Φαρών!

Και όμως συζητούν στα σοβαρά τη μονοδρόμηση της οδού Φαρών!

ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ
Δεν πρόκειται απλά για ιδέα… Η μονοδρόμηση της οδού Φαρών, από την Κρήτης μέχρι τη Ναυαρίνου, είναι σκέψη που απασχολεί σοβαρά τη δημοτική αρχή Καλαμάτας, η οποία έχει αναθέσει και σε συγκοινωνιολόγο να ετοιμάσει τη μελέτη του…

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, όπως δήλωσε τόσο χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σήμερα το πρωί, οραματίζεται το συγκεκριμένο τμήμα της Φαρών ως πλατεία…! Για το λόγο αυτό ανήγγειλε και έργο αναβάθμισης και του ανατολικού πεζοδρομίου της οδού, χωρίς να πει εάν θα διαπλατυνθεί και αυτό.
Σε ό,τι αφορά τη σοβαρή αστοχία του έργου διαπλάτυνσης του δυτικού πεζοδρομίου, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί. Με την διαπλάτυνση του δυτικού πεζοδρομίου το ύψος του κράσπεδου είναι χαμηλότερο από το ύψος του ασφαλτοτάπητα, κάτι που σημαίνει ότι τα νερά της βροχής, που είναι πολλά δεδομένου ότι δεν υπάρχει αγωγός ομβρίων, θα πλημμυρίζουν το πεζοδρόμιο και θα μπαίνουν στα ισόγεια καταστήματα.
Το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από συμβούλους της αντιπολίτευσης και η απάντηση τόσο του αρμόδιου αντιδήμαρχου, Δημήτρη Δημόπουλου όσο και του δημάρχου ήταν ότι θα «φαγωθεί» η επιφάνεια της ασφάλτου και θα πέσει καινούργιος ασφαλτοτάπητας, ώστε να αποκατασταθεί το ύψος του νέου κράσπεδου σε σχέση με το ύψος του καταστρώματος της οδού.
Στ.Μ.