Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 20:01

Απεργία την Τετάρτη στο Νοσοκομείο με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα Επείγοντα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο έξω από τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας διοργανώνει για αύριο, Τετάρτη, το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ…

Το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του, λέει όχι στη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις, τις συγχωνεύεις και καταργήσεις νοσοκομείων, τη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις και καλεί τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να αγωνιστούν για «αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό».
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής: «Η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ αποφάσισαν πανελλαδική απεργία στις 24 Ιούλη. Μια απεργία που με το περιεχόμενο και την τακτική τους η πλειοψηφία των παρατάξεων στις ομοσπονδίες αυτές την υπονομεύουν. Εμπόδια βάζουν επίσης σε πολλά ΔΣ των σωματείων και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ με την όποια προβιά του ακομμάτιστου και του ανεξάρτητου και αν φοράνε! Είναι θιασώτες των «βιώσιμων» νοσοκομείων, της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Συναίνεσαν με το κλείσιμο των νοσοκομείων και τώρα σηκώνουν θόρυβο με «αγωνιστικές»  κορόνες. Είναι και αυτοί μέρος του προβλήματος!
Όμως η κυβέρνηση πρέπει να πάρει απάντηση. Γι' αυτό και την υπόθεση της απεργίας την παίρνουν στα χέρια τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Μαζί με τους εργαζόμενους δίνουμε τη μάχη ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζουν οι  συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Να μην πάει ούτε μια ώρα χαμένη.  Όλα τα ΔΣ να συνεδριάσουν. Να συγκληθούν γενικές συνελεύσεις. Δίνουμε απάντηση στη πολιτική που μετράει τι και πόσα νοσοκομεία χρειαζόμαστε, πόσους νοσηλευτές, παρασκευαστές με τη μεζούρα της «υγιούς επιχειρηματικότητας», με τα κέρδη των καπιταλιστών!! Εμείς μετράμε με τις λαϊκές ανάγκες!
Καμιά διαθεσιμότητα δεν πρέπει να περάσει! Κανένα νοσοκομείο να μην κλείσει να μην συγχωνευτεί! Κανένας δεν περισσεύει και κανένα νοσοκομείο και ίδρυμα πρόνοιας. Αυτό που περισσεύει είναι η επιχειρηματική δράση στην υγεία, η εκμετάλλευση των ασθενών και του προσωπικού.
Νοσοκομεία επιχειρήσεις, διαθεσιμότητα και απολύσεις είναι αδέρφια δίδυμα!
Τα γεννάει η πολιτική που στηρίζει την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη που στηρίζεται στα κέρδη. Αυτή η πολιτική γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτή η πολιτική δεν σταματά όποιος και αν είναι στη διακυβέρνηση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που στέλνει τους ασθενείς στο Καιάδα αν δεν έχουν να πληρώσουν και μας στην ανεργία!!! Αυτή η πολιτική γεννά τους μισθούς και τις συντάξεις ψίχουλα, γεννά τις αρρώστιες.
Αυτή η πολιτική και οι φορείς της θα ανατραπούν από τη δύναμη των εργαζομένων από τη λαϊκή συμμαχία και από κανένα Σωτήρα!! Δεν μπορούν να συνυπάρξουν κέρδη και δικαιώματα. Κέρδη και υγεία! Γι' αυτό και η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει στον προθάλαμο των απολύσεων 2.500  εργαζόμενους στην υγεία. Γι' αυτό καταργεί νοσοκομεία που δεν είναι "βιώσιμα", δηλαδή κερδοφόρα!
ΤΩΡΑ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δίνουμε απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Χτίζουμε την ενότητά μας, τη συμμαχία μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της.
Όλοι στον αγώνα, να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση σε υγεία - πρόνοια. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Για διέξοδο από τη κρίση σε όφελος του λαού, με άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του. Διέξοδος υπέρ του λαού με διαχείριση της κρίσης με οδηγό την ΕΕ, την ανταγωνιστικότητα και το κέρδος δεν μπορεί να υπάρξει».