Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 19:01

Οι «πιρουέτες μεταξύ των κομμάτων», ο Τατούλης και ο Νίκας…

Οι «πιρουέτες μεταξύ των κομμάτων», ο Τατούλης και ο Νίκας…

«ΚΟΝΤΡΑ» ΔΗΜΑΡΧΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
Ως παρορμητικό αλλά και… χορευτή με ταλέντο στις… πιρουέτες, περιέγραψε το μεσημέρι τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.
Οι δύο «Πελοποννησιάρχες» επιδίδονται τα τελευταία 24ωρα σε μια χωρίς ουσία αντιπαράθεση - αν και δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές στην πολιτική τους - η οποία ξεκίνησε από το θέμα των σκουπιδιών και επεκτάθηκε στον περιμετρικό δακτύλιο.

Χθες το πρωί, ο περιφερειάρχης επέκρινε το δήμαρχο και πρόεδρο της ΠΕΔ, χωρίς να τον κατονομάσει, για τις «κραυγές» του σχετικά με το πρόβλημα των σκουπιδιών και την προσφυγή του στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να του δώσει στήριξη.
Σήμερα το μεσημέρι ο Παναγιώτης Νίκας απάντησε, λέγοντας ότι «εγώ δεν κάνω πιρουέτες μεταξύ των κομμάτων» και υπογραμμίζοντας ότι οι δήμαρχοι δεν είναι υποτελείς του περιφερειάρχη, αντίθετα εκπροσωπούν τον αυτόνομο και ανεξάρτητο πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και, μάλιστα, έχουν περισσότερες αρμοδιότητες και πόρους να διαχειριστούν από το δεύτερο βαθμό, κυρίως όμως έχουν πιο άμεση επαφή με το λαό, ζουν τα προβλήματά του και δίνουν λύσεις σε αυτά.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ τόνισε επίσης ότι «εγώ δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν. Ο περιφερειάρχης συμπαθής μου είναι και δεν έχω καταφερθεί ποτέ εναντίον του. Από εκεί και πέρα, δεν αφήνω να θιχτεί η αξιοπρέπειά μου. Βγαίνει και λέει διάφορα. Επειδή θεωρώ ότι το μετανιώνει στη συνέχεια, δεν του γυρίζω το λόγο».
Στ.Μ.