Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 01:53

Αιμοδοσία αλληλεγγύης σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο

ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Τρεις φορείς με τεράστιο κοινωνικό έργο, ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας "Ξαναρχί-ΖΩ", ο Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας και το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Καλαμάτας (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Μεσσηνίας), μας καλούν να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας, προσφέροντας εθελοντικά αίμα…

Η «αιμοδοσία αλληλεγγύης» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι.
Όπως σημειώνουν οι τρεις φορείς, «πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων στην εθελοντική αιμοδοσία, ως μια μορφή προσφοράς ζωής και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς το συνάνθρωπό μας. Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή όσων το χρειάζονται ως θεραπευτικό μέσο. Γι αυτό, δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο από το αίμα σε όποιον το χρειάζεται, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι' αυτόν».