Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 17:29

Ο ένας λέει ότι τριπλασιάστηκαν τα έσοδα, ο άλλος ότι μειώθηκαν στο μισό!

Ο ένας λέει ότι τριπλασιάστηκαν τα έσοδα, ο άλλος ότι μειώθηκαν στο μισό!

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΣΚΙΑ
Χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, υποστήριξε ότι οι αποφάσεις του για το κληροδότημα Λυκούργου Σκιά (εκεί λειτουργεί από τα Χριστούγεννα το καφέ-μπαρ Bistroteca) οδήγησαν στον τριπλασιασμό των εσόδων. Σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, υποστήριξε ότι τα έσοδα έχουν μειωθεί στο μισό…

Στο ισόγειο του διατηρητέου κτηρίου του κληροδοτήματος λειτουργούσε το παραδοσιακό καφενείο Μπακόγιωργα ή Μούστου πιο παλιά. Στο καφενείο έγινε έξωση και όλο το κτήριο εκμισθώθηκε σε νέα επιχείρηση που λειτουργεί το «Bistroteca».
Χθες λοιπόν ο δήμαρχος, που απένειμε τις επιταγές στους φοιτητές που χρηματοδοτούνται από τα έσοδα του κληροδοτήματος για την πραγματοποίηση των σπουδών τους, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι χρηματοδούνται πλέον οκτώ υποτροφίες, οι οποίες μάλιστα ανήγγειλε ότι του χρόνου θα έχουν αυξηθεί σε 16. Ο κ. Νίκας τόνισε ότι πρόκειται για δική του επιτυχία, γιατί μέχρι που ανέλαβε δήμαρχος δεν δίνονταν υποτροφίες, ενώ τόνισε ότι τα έσοδα του κληροδοτήματος τριπλασιάστηκαν με τις αποφάσεις του. Επίσης δήλωσε ότι είναι δικαιωμένος απέναντι σε όσους του επιτέθηκαν πολιτικά για τις ενέργειές του.
«Με τα μέχρι τώρα στοιχεία μόνον ζημία και όχι όφελος έχει προκληθεί» από τη διαχείριση του κληροδοτήματος, τόνισε σήμερα, από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας. Παρουσίασε δε τα εξής στοιχεία: «Ο μισθωτής Μπακόγιωργας, τον οποίο (ο δήμαρχος) οδήγησε στην έξωση, στερώντας την εργασία πέντε εργαζομένων οικογενειαρχών, στις 30/11/2011 πλήρωνε 6.141,82 ευρώ, συν 3,6% το χαρτόσημο για το ισόγειο κατάστημα. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος απώλεσε 14 μηνιαία μισθώματα ήτοι 6.141,82Χ14=85.985,48 ευρώ μέχρι της ενοικιάσεώς του.
Μετά τη γενόμενη δημοπρασία το νέο μισθωτήριο υπεγράφη στις 23/11/12 με μηνιαίο μίσθωμα 8.550 ευρώ μείον 388,8 ευρώ (για τις εργασίες επισκευής μέχρι το 2015), ήτοι ο Δήμος εισπράττει ως μηνιαίο μίσθωμα από την επιχείρηση «Μπιστροτεκα» το ποσό των 8.161,11 ευρώ. Όχι όμως μόνο για το ισόγειο αλλά και για τον όροφο που έχει τις ίδιες διαστάσεις. Δηλαδή το μίσθωμα, σε σχέση με το προηγούμενο, ανέρχεται σε 4.080 ευρώ.
Συνεπώς από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι ο Δήμος όχι μόνον δεν κέρδισε αλλά απεναντίας έχασε. Διότι από μόνον του το ισόγειο, χωρίς να το επισκευάσει, εισέπραττε 6.141,82 ευρώ το μήνα, απώλεσε 14 ενοίκια μέχρι τη νέα μίσθωση (1/0/2011 έως 23/11/2012) ήταν 85.985,48 ευρώ. Τώρα έχει μισθώσει διπλάσιο χώρο και το ισόγειο και το ανώγειο όροφο με 8.161,11 ευρώ.
Από την ανωτέρω ανάλυση, με βάσει τα παρατιθέμενα στοιχεία, ο Δήμος όχι μόνο δεν τριπλασίασε το εισόδημά του από τα ενοίκια, όπως ισχυρίζεται ο κ. δήμαρχος, αλλά αντίθετα μείωσε το αρχικό ενοίκιο κατά 50% και μάλιστα μέχρι το 2015!».
Επίσης ο κ. Μπρεδήμας έκανε την εξής αναφορά για τον πρώην μισθωτή αλλά και τους θαμώνες του παλιού καφενείου, στους οποίους είχε αναφερθεί ο δήμαρχος: «Σε ό,τι αφορά τις δήθεν ευχαριστίες του Π. Μπακόγιωργα προς το δήμαρχο αλλά και τα αισθήματα που τρέφουν προς τη δημοτική αρχή όσοι κατά το δήμαρχο «άπλωναν την αρίδα τους» στο καφενείο, σημειώνουμε ότι αν ζούσε ο Νάκος Κληρόπουλος δεν θα είχε αποτολμήσει το πραξικόπημα κατά του καφενείου αυτού. Έχουμε να προτείνουμε στον κ. δήμαρχο είτε από κοινού είτε μόνος του να επισκεφθεί τον κλινήρη Π. Μπακόγιωργα και τις πέντε οικογένειες εργαζομένων που έμειναν στο δρόμο, αλλά και τα επί της πλατείας στέκια των πελατών Μπακόγιωργα «που άπλωναν εκεί τις αρίδες τους» για να πάρει μια γεύση!... αν και την έχει πάρει ευθύς μετά την έξωσή τους!...».
Στ.Μ.